Frank Ocean-fansen fikk kun høre fire låter før stjerna forlot scenen på Øyafestivalen i går. Det er ikke første gang RnB-artisten har avlyst konserterer i siste liten.

Et osean av tårer

Publikum gråt da RnB-stjernen Frank Ocean gikk av scenen etter bare fire låter.

- Jeg begynte å gråte, sier Clara Claussen (15).

- Jeg ble veldig lei meg. Det var skikkelig trist. Vi hadde kommet for å se Frank Ocean, sier Saralinn Hembre (15). De var blant jentene og guttene som satt foran scenen og gråt, etter at RnB-stjernen Frank Ocean avbrøt sin konsert på Øyafestivalen etter bare et kvarter.

 

Ingenting tydet på avlysning

- Frank Ocean har dessverre blitt akutt syk og mistet stemmen, var alt publikum fikk beskjed om fra Enga-scenen.

Festivalens hittil største publikumsmasse - rundt 7.000-8.000 - hadde samlet seg foran hovedscenen klokken 17.30, da Frank Ocean etter planen skulle gå på. Forventningene var store til mannen som har vært sommerens store musikksnakkis.

Etter å ha åpnet med en nydelig versjon av Sades «By Your Side» virket det som om alt lå til rette for et høydepunkt under årets Øyafestival. Ocean briljerte med sin stemmekunst og virket blid og fornøyd, der han satt på en høy stol midt på Enga-scenen. Ocean fulgte opp med nok et stillesittende nummer, vakre «Summer Remains». Deretter reiste han seg fra stolen og satte i gang med publikumsfavoritten «Thinkin ‘Bout You» og ingen ting tydet på at Ocean var i dårlig form. Låten er forholdsvis vanskelig vokalmessig, men RnB-sangeren traff hver eneste tone. Men etter låten «Novacane» - med det avsluttende refrenget «Numb the pain/numb the pain» - løp Ocean plutselig av scenen, og tilbake sto et knippe åpenbart forvirrede musikere. Det ble raskt klart også for publikum at dette ikke var planlagt regi. Trommisen gjorde et halvhjertet forsøk på å hale ut tiden med et instrumentalnummer, men for hvert sekund ble det mer og mer åpenbart at Frank Ocean ikke kom til å komme tilbake. Publikums forundring var til å ta og føle på idet en tekniker kom ut og fortalte at Ocean hadde fått et akutt illebefinnende og at han hadde mistet stemmen. Men det var lite som tydet på at det var stemmen det var noe galt med kun minutter tidligere.

 

Avlyste i forrige uke

Dette er ikke første gang Ocean skuffer fansen. Han avlyste også en konsert i forrige uke. Da skulle han spille på Saint Andrews Hall i Detroit, men kort tid før konserten skulle starte avlyste stjernen uten å opplyse årsak. I november i fjor avlyste RnB-artisten konserten han skulle spille i New York kun én time før han skulle på scenen. Årsaken skal ha vært sykdom.

- Vi gjorde oss ikke noen spesielle tanker rundt det. Vi er vant til at artister gjennomfører sine konserter på Øyafestivalen, sier Øyafestivalens pressetalsmann Jonas Prangerød.

Like etter at Ocean avbrøt var festivalledelsen fortsatt i villrede om hva som hadde skjedd med stjernen.

- Vi fikk signaler om at han følte seg uvel før han gikk på scenen.

Reaksjonene på sosiale medier lot ikke vente på seg. Mange etterlyste en skikkelig forklaring på fadesen.

DJ Daniel Gude, en sentral skikkelse i det norsk hip hop-miljøet, var en av de mange som var kommet for å se Frank Ocean. Han spekulerte i om konsertskandalen var et pr-triks.

- Jeg tror dette var en del av Odd Future-gjengens markedsstrategi. De er kjent for å lage skandaler. Enten må han være virkelig tungt syk, eller så er dette ren markedsføring, mener Gude.

 

Ønsker refusjon

Etter konserten sto Alette Gudim Breder (17) og Beilul Teklu (17) igjen ved scenen og tørket en tåre.

- Først trodde jeg det bare var tull. Da jeg innså at han ikke kom tilbake på scenen, begynte jeg å gråte, sier Teklu.

- Det var veldig merkelig. Plutselig bare stakk han av. Han sang jo like bra som alltid, mener Alette Breder.

- Jeg vil ha pengene tilbake. Eller et pass til i morgen. Kanskje han dukker opp sammen med Odd Future når de skal spille, sier Beilul Teklu.

- Vi refunderer ikke billetter på bakgrunn av en enkelt avlysning. Det står på billettene, understreker Jonas Prangerød.