Espen Ottosen kritiserer NRK Super for video om å være bifil tiåring

Espen Ottosen i Norsk Luthersk Misjonssamband mener NRK driver kampanje ved å legge ut video av tiåringen Guro som forelsker seg i både jenter og gutter.

Informasjonsleder Ottosen sier det er trist og skuffende å se videoen om Guro som NRK Supernytt har lagt ut i anledning Pride-feiringen.

– Det er trist fordi det er en seksualisering av barn, og jeg hadde forventet at NRK beskyttet et barn mot seg selv i en slik situasjon, sier Ottosen til avisa Dagen.

Sexolog Esben Esther Pirelli Benestad er ikke enig med Ottosen, og påpeker at det ikke er NRK som snakker om jenta – hun snakker om retten til å få være seg selv.

– Jeg vil si at jenta seksualiserer seg selv. Barns seksualitet er forskjellig fra voksne sin seksualitet, men er likevel eksisterende. Vi må ikke avseksualisere barn, sier Benestad.

Debatt: «Mange barn passer ikke inn i en kjønnsdelt verden»

NRK mener Ottosen misforstår og at kanalen aldri mente å seksualisere barn.

– For en tiåring handler ikke forelskelse om sex, og det er ikke seksualisering av barn å omtale dette. Derimot er det å ta barn og barns liv på alvor, skriver fungerende redaktør i NRK Super, Joakim Vedeler, i en epost.

Familien til jenta i videoen ønsker ikke å kommentere saken.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.