Nye takter

- En gave fra musikerne

I morgen kommer rundt 400 artister til å fylle hovedstadens gater under Musikkfest Oslo. Én av dem er kritikerroste Andrea Dahle.

I fjor gjorde Andrea Dahle seks konserter på én og samme dag under Musikkfest Oslo. I år nøyer hun seg med å kun gjøre én konsert og gleder seg til å debutere som publikummer foran andre scener.

- Det var som en maraton i fjor da jeg løp fra scene til scene for å synge. Det var et veldig kjør, men samtidig koselig å se hvordan folk stortrivdes i sola med en kald øl og musikk. På lørdag kan jeg også få tid til å se noen andre artister, sier Dahle til Dagsavisen.

Siden fjorårets opptredener har Dahle spilt på flere store norske festivaler og fått gode kritikker for sitt første album, «Foxwood Lane». Hun er allerede i studio for å arbeide med nytt materiale, og på toppen av det hele leser hun til eksamen i litteraturvitenskap som hun skal opp i førstkommende tirsdag.

- Jeg har egentlig altfor mye å gjøre, men jeg syns at Musikkfest Oslo er viktig å være med på. Det er jo musikernes gave til publikum, sier hun med et smil.

Fugl og fisk

Musikkfesten kom til Norge i 1992 og trekker titusenvis av mennesker til Oslos gater. I morgen skal rundt 400 artister opptre gratis for musikkglade publikummere på hele 36 scener som er spredt rundt om i hovedstaden. Flere scener er nye av året. Blant dem er scenen i Nydalen og ved Vulkan som kan by på blant annet rock, pop, funk og hiphop.

Den nye scenen på Schous Kulturbryggeri kan by på musikk for de minste på dagtid før mer etablerte stemmer tar over utover kvelden.

Klubbscenene Turkish Delight og Club Mango er også med for første gang.

Tidligere har Morradi-scenen på kontraskjæret vært det store hiphop-samlepunktet, men i år kan også den nye scenen ved Arkaden by på hiphop og urban musikk.

Rockeløp

- Så lenge det er fint vær er Musikkfest Oslo alltid en kjempefin dag. Været som er meldt, er ikke som best, men det ser i alle fall ikke ut som det blir regn, sier Malin Kulseth, presseansvarlig i Musikkfest Oslo til Dagsavisen.

I tillegg til at det er nye scener, har et par kjente arrangementer byttet plass. Etter flere år i Spikersuppa, midt i asfaltjungelen, har miljøfestivalen flyttet til grønnere omgivelser i Sofienbergparken. Korscenen, som tidligere har vært på St. Hanshaugen, er nå flyttet til Karpedammen ved Akershus Festning.

- Vi har flere nye scener og arrangementer. For et par år siden anslo politiet at den var mellom 40.000 og 50.000 mennesker i gatene i forbindelse med konsertene. Vi håper at det vil bli noen titusener i år også, sier Kulseth.

Helt nytt av året er et om lag åtte kilometer langt løp som skal gå fra Nydalen til Vulkan og tilbake til Nydalen.

- Planen er at det skal bli et slags rock 'n‘ roll-løp hvor de som deltar kan få med seg musikk fra flere scener underveis, sier Kulseth.

Andrea Dahle spiller på Internasjonalen klokken 15.30.

Mer fra Dagsavisen