Karpe Diem har fått kritikk for låta «Attitudeproblem». Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid (t.v.) svarer kritikerne på fredag. Foto: Erlend Aas/NTB scanpix

Drapstrusler mot Karpe Diem

Karpe Diem har fått både drapstrusler og kritikk etter at de brukte ordet «jøde» i en sangtekst.

Det er den nye låta «Attitudeproblem» som har skapt kontroversen.

– Jeg liker egentlig ikke å forklare tekster og kommentere hver eneste tolkning (bortsett fra når jeg møter deg på ordentlig), men nå har det her tatt litt av. Linja er enkel: Jeg ramser opp ord som dessverre blir brukt som skjellsord i samfunnet. Også poengterer jeg ordrett at det ikke er det jeg mener, skriver Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid på Instagram. Han avslutter med å sende kjærlighet til alle, med unntak av dem som sender drapstrusler.

Bekrefter drapstrusler

Gruppas PR-byrå, Little Big Sister, bekrefter overfor VG at duoen har mottatt drapstrusler, men de vil ikke utdype omfanget.

– Vi registrer at enkeltord fra teksten til «Attitudeproblem» har fått mye oppmerksomhet. I verset ordene er hentet fra ramser Magdi opp en rekke begreper som i samfunnet blir brukt som diskriminerende på bakgrunn av kjønn, legning og religion – dette gjør han utelukkende for å påpeke at begrepsbruken er problematisk når den tas ut av sammenheng, skrev PR-byrået på Facebook onsdag.

Bekjempe til daglig

Det hele startet med et innlegg av Eliana Hercz, som i Aftenposten skriver at bruken av ordet «jøde» i sangen er negativt ladd.

– Dette verset øker det jeg til daglig prøver å bekjempe. Forstår dere hva det vil si når dere skriver en slik tekst?, skriver hun i innlegget.

Låta «Attitudeproblem» ble sluppet 7. april i år. Duoen avsluttet nylig en to måneders Norges-turne med å spille på Sentrum Scene i Oslo 9. april. (NTB)