Annonse
Nå også i Rockheim Hall of Fame: Morten Abel.

– Dette er en utfordring

Morten Abel tar Rockheim-utnevnelsen som en oppfordring til å satse videre.

Annonse
Kultur

 

– Dette er en stor ære. Det er fint å bli satt pris på. Og så er det samtidig sånnn: «Nå må du f... meg bevise noe her». Jeg tar dette som en utfordring. Jeg vil rettferdiggjøre oppmerksomheten jeg nå får, sier Morten Abel.

Etter å ha vært nominert fire ganger ble han tirsdag omsider innlemmet i Rockheim Hall Of Fame. Stage Dolls, Kari Bremnes og Morten Abel var de tre som ble innlemmet i æresgalleriet i år. Abel har skrevet norsk rockhistorie med både Mods, September When, og som soloartist.

«Morten Abel har satt mange rekorder på både plate- og konsertmarkedet, og har klart å være ledende innen norsk rock i tre forskjellige konstellasjoner i tre forskjellige perioder», skriver Rockheims nominasjonsjury.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

I Spektrum

Utnevnelsen markeres med NRK-sendt show i Olavshallen 27. mai. Men først skal Morten Abel gjøre et enda større show, i Oslo Spektrum lørdag med Mods. Det er første gang Mods spiller i Oslo siden 1981, opplyser Abels mangeårige manager Arne Svare.

– Vi har solgt rundt 3.000 billetter til nå og er godt fornøyd med det. Sist gang Mods spilte i Oslo var i Ridderhallen. Der tror jeg vi solgte åtte billetter. Spektrum gjør vi mest for gøy. Målet er å ikke tape penger, sier Svare.

I sommer solgte Mods ut Viking Stadion to ganger, tilsammen over 50.000 solgte billetter, og dermed blant de største showene noen norsk artist har gjort.

– Jeg hadde ikke hatt noe forhold til Mods før Arne Svare foreslo å gjøre stadionkonserter. Jeg ble overrasket over den enorme responsen, sier Morten Abel.

– Har dere snakket om å lage nye låter med Mods?

– Vi har snakket om nye låter, men hver gang vi er ferdig med øving, forsvinner alle hver til sitt. Vi bor spredt, vi er ikke en del av et miljø, så det er vanskelig å samle seg om bandet, sier Morten Abel.

«Evig din»

Nå satser Abel videre med nytt soloalbum og norgesturné. «Evig din» utgis i februar, etterfulgt av konsert i Stavanger Konserthus 2. mars, deretter Drammen Teater, og Operaen i Oslo.

– Jeg tror ikke jeg konkurrerer med meg selv. Vi er jo ikke på turné eller på platemarkedet med Mods, sier Abel.

Det nye albumet er oppfølgeren til «I fullt alvor» (2015), som var hans første soloalbum med norske tekster. «Evig din» er spilt inn i Stavanger.

– Jeg ville spille inn i hjembyen. Vi flyttet hele studio ned i Petrikirken i Stavanger og hadde seks herlige uker der. Jeg hadde ikke lyst til å dra vekk i to måneder, jeg ville være hjemme. Det jeg skriver nå er «her er denne perioden av mitt liv. Her har du den». Det er personlig. Du setter deg ned og skriver de sangene som kommer ut. Det må være ekte saker, sier Abel.

– Det er interessen for musikk, for å skape ting, som holder meg gående. Det er alltid der du er nå som er mest spennende.

Annonse