Kultur

Det blir Jo Nesbøs vår i 33 land

Film i høst og bok i vår – 2017 blir Jo Nesbøs år.

– Våre forventninger er skyhøye. «Tørst» er en helt fantastisk bok! sier Niclas Salomonsson.

Han er Jo Nesbøs agent, med ansvar for salg av forfatterens bøker til alle land utenom Norge. For tida i Thailand, der nettopp Jo Nesbø befinner seg fram til boklanseringen.

– Jo Nesbøs forlag og alle hans millioner fans rundt om i verden er overlykkelige over at det kom en ny Harry Hole-bok. De har jo ikke truffet Harry siden «Politi», og det er jo nesten fire år siden. Jeg lover at de ikke blir skuffet, sier han.

Sjekkethriller

«Tørst» kommer på norsk 21. mars. Aschehoug forlag er sparsommelige med informasjon om bokas innhold, men bekrefter at den plukker opp tråden der «Politi» fra 2013 slapp. «Etter tre år i relativ harmoni braker helvete igjen løs i Oslo. Unge kvinner som har vært aktive på sjekkeappen Tinder blir drept i sine egne hjem, og Harry Hole trekkes på ny inn i etterforskningen», lyder baksideteksten.

I desember røpet Jo Nesbø at bokas arbeidstittel var «Vampyristen»

– Opp gjennom krimhistorien har flere av de mest kjente seriemorderne vært stemplet som vampyrister, en person som tvangsmessig drikker blod, men vampyrisme er omdiskutert i psykiatrien. Jeg røper nok ikke for mye når jeg sier det er en mulig vampyrist som går løs i Oslos gater, sa han i et intervju med VG.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

32 forlag

Agent Niclas Salomonsson i Salomonsson Agency kan opplyse om at «Tørst» hittil er solgt til 32 forlag i tillegg til Nesbøs Aschehoug. Lista over land strekker seg fra Brasil til Sør-Korea, via den arabiske verden, USA og de langt fleste land i Europa.

– Norge publiserer først, så kommer boka på forskjellige språk i månedene som følger. De er allerede i gang med oversettelsene, sier Salomonsson.

Jo Nesbøs bøker er allerede solgt i over 30 millioner eksemplarer verden over, og bøkene er oversatt til over 50 språk.

«Snømannen»-film

Aschehoug gir nå ut de ti første bøkene om antihelten Harry Hole i en ny pocketserie med nye omslag. Og 13. oktober i år har den første filmen basert på Holes univers kinopremiere.

«Snømannen» er regissert av Tomas Alfredson, som tidligere blant annet har regissert «Fire nyanser av brunt», «La den rette komme inn» og «Tinker, Tailor, Soldier, Spy». Tysk-irske Michael Fassbender, kjent fra filmer som «Steve Jobs», «X-Men: First Class», og «Inglourious Basterds», spiller hovedrollen som Harry Hole.

Innspillingen ble gjort i fjor vår, i Oslo, Bergen og på Rjukan.

Mer fra Dagsavisen