Kultur

Dagsavisens helgetips: Granittrock med gratis Turbonegro

Denne helga er det igjen Granittrock på Grorud. Gratis for alle, og uten aldersgrense.

Granittrock går av stabelen i Arena Lillomarka i Groruddalen, og er blitt en årlig påminnelse om at festivalsesongen snart er slutt. Festivalen er gratis for publikum, alkoholfri, og derfor også uten aldersgrense.

Denne idealistiske holdningen har fått et godt rykte i musikkbransjen, og festivalen har hatt flere av Norges aller største artister som hovedattraksjoner i årenes løp. Navn som DumDumBoys, Åge Aleksandersen, Donkeyboy, Big Bang og Kaizers Orchestra har alle vært på Granittrock. Uten billettsalg er publikumstall vanskelig å fastslå. Arrangøren oppgir at opptil 20.000 har vært til stede de best besøkte kveldene.

Les også: «Tante Ulrikkes vei»: Et lite stykke Norge

I år er det Turboneger som er hovedattraksjonen den første kvelden. Gruppa var også på Granittrock i 2007. Turboneger spilte også på OverOslo i juni. «På en god dag er det ingen som slår Turbonegro når det gjelder å spille hedonistisk, sjangertro, rå og svinsk punkrock. Og dette var en av de gode turbokveldene», sto det i omtalen her i avisa etterpå.

Artikkelen fortsetter under bildet.

###

Foto: Mode Steinkjer

Det største nye navnet på plakaten fredag er Pom Poko. De fikk svært gode kritikker for sitt debutalbum i vinter, inkludert en 5'er her i Dagsavisen. «Ofte blir det fort for mye av det gode med band som skal gjøre alt de kan av utskeielser, men Pom Poko står fram som både svært underholdende og svært utfordrende på én gang. Hva mer kan man ønske seg», spurte vi da. De ga nylig ut singelen «Leg Day», og har allerede solid festivalrutine fra denne sommeren. De var siste band ut på Vindfruen-scenen på lørdagen under Øyafestivalen, og dro videre til Pstereo i Trondheim. Gruppa skal gjøre 33 konserter senere i år, hovedsakelig i Storbritannia og Norge. De blir ikke å se igjen i Oslo før 17. januar neste år, på Rockefeller.

Fredagen spiller også gruppa Spielbergs, som også fikk god omtale for sitt debutalbum i Dagsavisen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Isah blir et trekkplaster på Granittrock. Her fra Kadetten tidligere i sommer.

Isah er klar for Granittrock, her er han på Kadetten tidligere i ommer. Foto: Ida Madsen Hestman

De som først og fremst vil høre rock på Granittrock bør komme denne fredagen. Lørdag er musikken mer rettet mot urban r & b og hip hop. Mange ser nok fram til møtet med Isah og Dutty Dior. De to var også med på showet til VG-lista på Rådhusplassen med sin store hit «Hallo». Isah var også høyt profilert gjest på scenen med Karpe under avslutningen av Øyafestivalen og fikk lovende kritikk for sin egen debut-EP «Sukkerspinn & Hodepine» her i Dagsavisen.

Les også: Isah: Softis fra Stavanger

Granittrock åpner portene fredag kl. 17.00 og lørdag, kl. 14.00, og fullt program og spilletider finner du på granittrock.no

Mer fra Dagsavisen