Bøker

Tidsreisende debut

Tina Trovik har debutert med første bok i en trilogi for ungdom, og er allerede prisnominert.

Trovik var blant finalistene under Schibsted manuskonkurranse og i høst debuterte hun med «Samuel Sekel og flukten fra Paris», som er første bok i en trilogi for ungdom. Og boken er allerede nominert til Arks barnebokpris 2012.

Hva handler romanen om?

Om 13 år gamle Samuel Sekel som er en noe uvanlig gutt. Han har en mystisk fortid, husker ikke noe fra han var liten og kroppen hans er dekket av arr. Han blir rekruttert av en mystisk organisasjon som kaller seg for byrået. Det viser seg at de driver med tidsreiser og at faren hans var en av de første tidsturistene og moren hans kommer fra fortida. Samuel er på en måte født på tvers av tid og rom. Han reiser tilbake i tid for å få svar på spørsmålene sine.

Hvorfor tidsreiser?

Jeg leste en konspiratorisk internettartikkel om at de tidsreisende finnes blant oss, men at de er så godt kamuflerte. Det var blant annet en sak om en mann som dukket opp på børsen i USA med 200 dollar. På bare noen uker hadde han tjent mistenkelig masse penger. Mange trodde det handlet om innsidehandel, men han insisterte på at forklaringen var at han kom fra framtida. Det viste seg å ikke stemme, men tanken er morsom. Egentlig har jeg alltid likt TV-serier, filmer og bøker som handler om tidsreiser.

Hva med forfatterdrømmen?

Den har ulmet i alle år. Allerede i 11-årsalderen skrev jeg min første Jules Verne rip-off. De siste ti årene har jeg skrevet mer seriøst ved siden av jobben som illustratør og webdesigner. Til sammen har jeg skrevet ferdig fire romaner, og det har vært mye refusjoner. Derfor føles det helt supert at «Samuel Sekel» var boken som kom gjennom nåløyet. Jeg syns det er veldig morsomt å skrive for ungdom, det er ikke like strengt, men mer lekent.

Planen er historien om Samuel skal bli en 
trilogi?

Fantasy er jo en veldig trilogibesatt sjanger, og jeg føler at jeg trenger tre bøker for å fortelle historien. Med tidsreiser kan man reise tilbake til vikingtiden, historiske hendelser, men også framtida. Det er mye å ta av.

Mer fra Dagsavisen