Dagsavisens julekalender: 6. desember

Politikk og poesi – perfekt kombo!

«Alt skal bli forandra. Snart: 100 norske dikt om fellesskap og kamp»,
Anne Marit Godal og Leif Høghaug (red), diktantologi, Res Publica forlag

Dette er diktsamlinga for dem som tror at de ikke er så interesserte i dikt. I hvert fall ikke så interesserte som de er i politikk og andre, virkelig viktige ting. Men som etter å ha bladd seg gjennom «Alt skal bli forandra. Snart», merker at sånn derre lyrikk visst ikke er så vanskelig likevel. Her har redaktørene nemlig gjort et godt utvalg av tilgjengelige, poengterte dikt og andre tekster som på ulike måter gir gjenklang i venstresidas politiske prosjekt. 

Les mer: Intervju med redaktørene av «Alt skal bli forandra. Snart»

Det handler om stusslige kår i gamle dager, om samling på valen, streik og kamp. Men også om nyere hendelser, særlig 22. juli, både i nyskrevne og nyaktuelle tekster. Avdøde forfattere som Alf Prøysen og Nordahl Grieg får følge av nålevende og nåskrivende som Inger Elisabeth Hansen og Sumaya Jirde Ali. Og blikket løftes utover, mot verden, og viser at arbeiderbevegelsen alltid har vært internasjonal. 

Det er en bok til å bla i, og til å hente inspirasjon fra. Perfekt ikke minst for hun som stadig blir bedt om å holde 1.mai-tale og han som sliter med noe smart å si i 8.mars-appell. Bonuspoeng også for de korte forfatterpresentasjonene, som er lagt bakerst i boka. 

Les mer: Gir arbeidersanger nytt liv 

 

Les også - Dagsavisens julekalender:

5. desember

4. desember

3. desember

2. desember

1. desember 

Og her er oversikten over årets TV-kalendre