Bøker

Hillary Clinton skriver krimbok

Først skrev Bill Clinton en spenningsbok sammen med en venn. Nå skriver Hillary Clinton en spenningsbok sammen med en venninne. «Tilfeldigvis» om en kvinnelig utenriksminister som ordner opp etter den håpløse forrige presidenten

Hør på denne handlingen: En rekke terroristangrep setter hele verden på hodet. Vår helt har nylig blitt utenriksminister i sin partipolitiske rivals regjering i USA. Nå blir det hennes oppgave å ordne opp i terroren og redde verden og hjemlandet. For å gjøre det, må hun avsløre en dødelig konspirasjon.

Det er ingen enkel oppgave. I fire lange år har nemlig USA blitt styrt av en håpløs klovn. Landet er farlig ute å kjøre...

Forfatteren? Tilfeldigvis en tidligere kvinnelig utenriksminister i sin partipolitiske rivals regjering, som i fire år har sittet å sett på at USA styres av en klovn. Hillary Clinton.

– Da noen foreslo at min venn Hillary og jeg skulle skrive en politisk thriller sammen, kunne jeg ikke svare ja kjapt nok. Vi snakket om tida hennes som utenriksminister. Hva var hennes verste mareritt? «State of Terror» er svaret, sier den kanadiske krimforfatteren Louise Penny.

Hun skal skrive thrilleren sammen med Hillary Clinton, som var utenriksminister i Barack Obamas regjering, før Donald Trump fikk sine fire år. Forlaget sier det ikke direkte, men hinter mot at Clintons syn på hans presidenskap gjennomsyrer hele romanen.

– Et unikt samarbeid mellom to gamle venner og thrillerelskere, skriver forlaget Simon&Schuster i sin pressemelding.

Selv om dette blir Hillary Clintons første krimbok, er hun ingen fersk forfatter. Tidligere har hun skrevet sju andre bøker, inkludert flere selvbiografier, og en bok om hvorfor det gikk som det gikk da hun stilte som presidentkandidat mot nettopp Trump, «What Happened».


Også ektemannen Bill Clinton, som var president fra 1993 til 2001, ga i 2018 ut en politisk thriller, etter først å ha skrevet flere selvbiografier. Han skrev «The President Is Missing» sammen med sin kompis, krimforfatteren James Patterson.