Kenneth Blom stiller ut i Oslo. FOTO: MIMSY MØLLER

Blom på banen

Kenneth Blom er en travel kunstner med utstillinger både her hjemme og i utlandet. Onsdag viser han nye malerier i Galleri Haaken.

Det er sjette gang Kenneth Blom stiller ut i Galleri Haaken, og denne gangen har han med seg 12 nye malerier. Blom er kjent for sine stiliserte landskaper og portretter.

- De nye bildene hans er friere, ja kanskje heftigere enn de han har stilt ut før. For meg som kjenner bildene hans ser jeg noe nytt, sier Fredrik Nergaard, daglig leder i Galleri Haaken.

- Sier han det? Det var hyggelig. Jeg har utviklet formspråket, men har ikke hatt noen plan rundt det. Jeg forsker hele tida. Går tilbake i min egen tid i forhold til hvordan jeg arbeider. Men jeg maler fritt, og er ikke så opptatt av form, sier Kenneth Blom til Dagsavisen.

 

Travel kunstner

I løpet av de siste årene har Kenneth Blom stilt ut blant annet i London, New York og Berlin. Her hjemme venter utstillinger i Porsgrunn kunstforening og Studio Hugo Opdal.

- Ja, jeg har hatt noen travle år. Jeg har også fått et bra galleri i New York. Det er jeg veldig glad for, sier Blom.

- Hvordan mottas bildene dine der?

- New Yorkerne ser fort det nordiske uttrykket, det la jeg straks merke til. De ser noe innadvendt og ensomt. Jeg deltok på utstillingen «Northern Light» i Jason Mc Coy Gallery i New York og der ble jeg plassert i en større nordisk tradisjon og stilte ut side om side med den danske fotografen Trine Søndergaard, forteller Kenneth Blom.

 

Ladet forventning

- Utstillingen Oslo har tittelen «Anticipation», forventning. Jeg maler forventningen om at noe skal skje, sier Kenneth Blom som er kjent for malerier med lett innadvendte figurer. Og det sammenfaller med en beskrivelse av hans separatutstilling på Henie Onstad Kunstsenter for noen år siden «- det usagte. Det som ligger der som en dirrende streng og venter på den katarsis (renselse, red.anm.) som kanskje aldri oppstår.» Da Blom stilte ut i Berlin fjor ble det sagt at han gjennom sine malerier uttrykker en særegen spenning.

- Jeg arbeider bevisst med å uttrykke en tilbakeholdt og ladet atmosfære, sier Blom.

Utstillingen i Galleri Haaken varer til 20. mai.

mona.larsen@dagsavisen.no