Kommer Therese Johaug tilbake i offisielle konkurranser i 2018?

Blir du neste års profet?

Hva skjer og hvem gjør hva i 2018? Nok en gang utfordrer Dagsavisen deg til å kjempe om tittelen Årets profet.

Kultur

 

Fristen for å levere spådomstips er nå gått ut.

Fyll inn dine spådomstips for 2018 i skjemaet nederst i saken! (OBS. Fristen er 8. januar, ikke 5. januar som det står i skjemaet).

Er du framsynt nok til å bli Årets profet 2018? Alt du trenger å gjøre er å svare på spørsmålene i Dagsavisens årlige konkurranse i kategoriene Samfunn, Utenriks, Sport og Kultur.

Politikk

Det politiske landskapet er åpent. Både i inn- og utland. Går Venstre inn i regjeringen her hjemme? Følger KrF etter? Om Arbeiderpartiet gjør det, har vi ikke spurt om. Derimot skulle vi gjerne visst hvordan det går med Jonas Gahr Støre framover, om noen håpefulle profeter kan hjelpe oss med det? For de økonomisk innstilte er det mulig å briljere med både boligpriser og styringsrente.

I fjor spurte vi om Donald Trump blir stilt for riksrett. Vi kan like godt gjenta spørsmålet i år, for utfallet er fortsatt uvisst.

Hvordan det går med Theresa May og Angela Merkel er heller ikke helt sikkert. For Vladimir Putin er det mer et spørsmål om hvor stor seieren ved valget i mars blir.

Sport

Sporten konsentrerer seg om to store begivenheter som har glimret med sitt fravær i denne konkurransen i fire år: vinter-OL og fotball-VM. Om håndballjentene vinner mesterskapsgull i desember er derimot en gjenganger i konkurransen.

Hvordan det går med Therese Johaug og Petter Northug i 2018 er foreløpig et åpent spørsmål, men vi håper at pressen vil være seg sitt ansvar bevisst også i året som kommer, og fortelle folket litt om hvordan det går med disse to.

Når vi spør om Martin Ødegård blir hentet tilbake til Real Madrid handler det selvfølgelig om han kommer tilbake til laget. Om en kamerat henter ham fra Nederland for å se en kamp eller to fra tribunen er juryen likegyldig til.

Kultur

Noen ganger er det like vanskelig å avgjøre svaret i etterkant som på forhånd. I fjor lurte vi på om Nobelprisen i litteratur gikk til Asia. Vi overlater til juryen å bestemme om japanskfødte Kazuo Ishiguro som britisk statsborger er innenfor eller utenfor. I år setter vi over til Afrika, og håper svaret er mer opplagt, enten det blir nei eller ja.

På kulturfeltet spør vi om The Rolling Stones spiller i Norge i 2018. Da de kom hit i 1990 antok mange at det var for siste gang, siden de snart var 50 år gamle.

Å forutsi framtida har aldri vært lett. Men noen gjør det bedre enn andre.

Kåringen av Årets profet 2017 kommer i Dagsavisens nyttårsavis lørdag 30. desember.