Ole Einar Bjørndalen på vei mot seier på 20 km i verdenscupen i Østersund. Tror du superveteranen klarer å ta gull i VM i skiskyting på hjemmebane? FOTO: REUTERS/NTB SCANPIX

Blir du årets profet?

Nok et år står for døren, og Dagsavisens lesere er invitert til spå om 2016.

Vi er i ferd med å legge bak oss et turbulent år, og ingen har fasiten på hvordan 2016 vil ende. Eller har du den? Bli med i vår prestisjetunge og uhøytidelige spørrekonkurranse Årets Profet gjennom å svare ja eller nei på disse 30 spørsmålene om hendelser og mennesker i 2015.

Prøv deg som profet her!

Premien trekkes nyttårsaften 2016 og vinneren mottar heder og ære og Årets Profet-diplom tegnet av vår eminente avistegner Siri Dokken.

Siste års vinner ble Harry Henriksen, som beskrev seg selv som en rasjonell nyhetsnerd fra Rygge som verken spår i kaffegrut eller i teblader. At han ble overrasket over å ha fått 26 av 30 rette på fasiten over 2015 er vel et bevis på at man ikke behøver synske evner verken for å delta eller vinne. Nå skal Årets Profet 2015 kåres om en drøy uke, og så er det din tur.

En altseende profet vil glede seg over Ole Einar Bjørndalens løp så langt i vinter, og sikkert la seg friste til å si ja på om han vinner et individuelt VM-gull i skiskyting i Holmenkollen, men blir det sånn? Like vanskelig å spå som Islands endelikt i fotball-EM eller hvorvidt Marit Bjørgen kommer på pallen når hun gjør comeback.

Og i resten av verden kan vi spekulere i om Barack Obama i løpet av sine siste måneder som president greier å innfri lovnaden om å stenge Guantánamo. I det hele tatt blir presidentvalget i USA en av årets store nyhetsbegivenheter uansett hvilken kandidat som skulle vinne. Ikke alle blant dem vil ivre like mye for Guantánamo-stenging, men noen av dem vil ha stor innflytelse på oljeprisen her hjemme og dermed også ledighetstallene. I det mer rasjonelle hjørnet lurer vi selvsagt på hva som skjer med nyutnevnt statsråd Per Sandberg og Telenor-sjefens skjebne.

Kultur og underholdning er blant noen regnet som lettere saker, ikke dermed sagt at svarene er like lette å spå. I år gikk Brageprisen i skjønnlitteratur til veteranen Lars Saabye Christensen for hans roman «Magnet». Går den til en kvinnelig forfatter i 2015? og blir publikumssuksessen «Bølgen» på kino fulgt opp av nok en storfilm her hjemme neste år. Vil folk gå mann av huse for «Birkebeinerne» også på lerretet?

Send inn svaret før 8. januar og bli med i trekningen. Årets Profet kan også besvares på i Dagsavisens papirutgave lillejulaften.

Sjekk også: Her er profet-spørsmålene for 2015!