Tooji har misbrukt kirkerommet under innspillingen av musikkvideoen «Father», mener Oslo-biskop Ole Kvarme. FOTO: NTB SCANPIX

Biskop reagerer på Tooji-opptak

Biskop Ole Kvarme mener Toojis videoopptak i Frogner kirke ble for intim og seksualisert for et kirkerom.

Artisten Toojis innspilling av en musikkvideo i Frogner kirke i april var «helt uakseptabel», mener Oslo-biskop Ole Kvarme. Tooji har brukt sin nye musikkvideo «Father» til å stå fram som homofil, men det er ikke dette budskapet som biskop Kvarme reagerer på. Årsaken er artistens bruk av kirkerommet til å spille inn intime, seksualiserte scener, ifølge Oslo-biskopens egen uttalelse på kirken.no.

Toojis nye video, som også er Oslo Prides offisielle låt i år, viser artisten i intime scener med en mannlig prest i kirken. Videoen skal blant annet si noe om at kjærlighet mellom to av samme kjønn for lenge er blitt skitnet til av religion.

Innspillingen av musikkvideoen var avtalt med menighetsrådet i Frogner kirke. Da biskop Kvarme fikk vite om utleien i etterkant var det for sent å stoppe innspillingen.

– Kirkerommet skal aldri benyttes som visuell kulisse for seksuelle scener i en kommersiell produksjon, skriver biskop Kvarme.

Følg oss på Twitter og Facebook!

Han understreker at det ikke er budskapet om homofil kjærlighet han er kritisk til.

– En tilsvarende scene mellom mann og kvinne ville vært like uakseptabel, skriver biskopen.

Menighetsrådet på Frogner har påpekt at det er scener i filmen som ikke samsvarer med prosjektbeskrivelsen de sa ja til.