Bøker

Avviser barnebokfrykt

Forleggerforeningen har liten tro på at det blir vanskeligere å fremme ny barnelitteratur, som forlegger Arve Juritzen frykter.

I gårsdagens Dagsavisen uttalte forlegger Arve Juritzen at han frykter det vil bli enda vanskeligere å få fremmet ny norsk barnelitteratur når de nye litteraturabonnementene trer i kraft over nyttår. I de nye abonnementene, som sikrer bokhandlerne et visst utvalg bøker, er det lagt inn en mulighet for at de mindre bokhandlerne som kjøper inn bøker for under 500.000 kroner årlig, kan velge vekk skjønnlitteratur for barn.

- Barnelitteraturen er allerede ekstra sårbar, sa Juritzen i går.

Administrerende direktør Kristenn Einarsson i Forleggerforeningen avviser Juritzens spådommer.

- Vi har tro på at de bokhandlerne som i dag har de store abonnementene, vil beholde disse og at muligheten til å velge enten skjønnlitteratur for barn eller for voksne vil føre til at mindre bokhandlere som i dag ikke har noe abonnement, vil velge et av disse, sier Einarsson.

Han forteller at med de nye abonnementene legger bransjen opp til at flere bokhandlere skal forplikte seg til å ha abonnement.

- Sammen med Bokhandlerforeningen anslår vi en økning på 20 prosent, men nå er det opp til den enkelte bokhandler å følge opp. Fasiten får vi i løpet av første kvartal neste år, sier han.

bente.rognan.gravklev@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen