Aurora Aksnes på vei mot toppen i Storbritannia. FOTO: MIMSY MØLLER

Aurora tar av

Aurora Aksnes er i ferd med å bli stjerne i Storbritannia når hun synger i en ny reklamefilm.

Aurora, som hun bare kaller seg som artist, synger en dempet versjon av Oasis’ «Half The World Away» i julereklamen til butikkjeden John Lewis, som ble lansert i går. Disse reklamefilmene er blitt en institusjon i Storbritannia, og sangene herfra har en tendens til å bli store singelhits. Lily Allen gikk helt til topps med Keanes «Somewhere Only We Know» i 2013, året før gjorde Gabrielle Aplin det samme med Frankie Goes To Hollywoods «The Power Of Love».

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

I et intervju med nettstedet til New Musical Express i går fortalte Aurora at hun ikke hadde hørt «Half The World Away» før hun fikk oppdraget. Hun sier likevel at hun er en stor fan av Oasis. Det gjenstår å se hvordan de frittalende brødrene Liam og Noel Gallagher forholder seg til den nye versjonen, men de har sannsynligvis personlig gitt tillatelse til bruken. Det vakte oppsikt da Morrissey i 2011 ga John Lewis lov til å bruke sin «Please Please Let Me Get What I Want» i julekampanjen, framført av Slow Moving Millie.

LES OGSÅ: Ung, men voksen

I løpet av et og et halvt år har Aurora gått fra å være et ukjent nytt navn på Bylarmprogrammet til å bli et etterspurt navn i både inn- og utland. Kate Perry er en av hennes registrerte fans. Aurora har fortsatt bare gitt ut en liten håndfull låter offisielt. men sier til NME at debutalbumet kommer i mars.