Aretha Franklin hylles

Hillary og Bill Clinton, Elton John og Paul McCartney er bare noen av dem som sørger over Aretha Franklins bortgang. Også Donald Trump hyller souldronningen.

– Hun var en flott kvinne med en vidunderlig gave fra Gud, hennes stemme. Hun vil bli savnet! skriver den amerikanske presidenten på Twitter.

Også en lang rekke artister var raskt ute med reaksjoner da det ble kjent at soulstjernen var død.

– Tapet av Aretha Franklin er et slag for alle som elsker ekte musikk, skriver Elton John på Instagram.

Rolling Stones-vokalist Mick Jagger beskriver Franklin som en stor inspirasjonskilde, mens Diana Ross skriver på Twitter at hun ber for henne.

Les også: Den store stemmen har stilnet (DA+)

– Inspirerte oss alle

Paul McCartney slår fast at Franklin vil bli savnet, men at minnet om hennes storhet vil leve videre.

– Våre sjelers dronning, som inspirerte oss alle i mange, mange år, skriver McCartney på Twitter.

Franklin støttet Det demokratiske partiet i USA og sang i innsettelsene til flere demokratiske presidenter. En av dem var Bill Clinton, som skriver at han alltid vil være takknemlig for Franklins godhet og støtte.

– I over 50 år rørte hun ved våre sjeler. Hun var elegant, verdig og artistisk fullstendig kompromissløs, heter det i en uttalelse fra Bill Clinton.

 

Les også: Souldronningen Aretha Franklin er død

– Fortjener vår RESPEKT

Hans kone Hillary Clinton skriver på Twitter at Franklin fortjener vår RESPEKT – en henvisning til en av vokalistens mest kjente låter.

Barbra Streisand mener det er vanskelig å forestille seg verden uten Franklin, mens Carole King skriver på Twitter: For et liv. For en arv!

Musiker og stjerneprodusent Quincy Jones skriver i en uttalelse at Franklin satte en standard som alle andre kvinnelige vokalister blir målt opp mot.

– Og hun gjorde det med en profesjonalitet, klasse, verdighet og ydmykhet som bare en ekte dronning var i stand til.

(NTB)