Annonse
Abdullah Alsabeehg, Aps talsperson i kulturkomiteen i Oslo.

Ap: – Vil ikke betale for Venstre

Oslo Ap slår tilbake mot Hallstein Bjercke (V) i saken om Vega-støtte.

Annonse
Kultur

 

– Vi vil ikke være med på å betale for Venstres budsjettnederlag. Hallstein Bjerckes eget parti er med på å gi flertall for disse kuttene fra regjeringen, fastslår Abdullah Alsabeehg, Arbeiderpartiets talsperson i kultur- og utdanningskomiteen i Oslo.

I Dagsavisen i går fortalte Hallstein Bjercke (V), tidligere kulturbyråd i Oslo, om initiativet for å gi 5,5 millioner kroner i tilleggsmidler til det nye kulturhuset Vega Scene i Oslo. Etter endringen i tippenøkkelen og kutt i de statlige overføringene til regionale kulturhus for 2018, mangler Vega Scene nødvendige investeringsmidler til å stå klart fra november 2018. Bjercke la fram forslaget for bystyrets kulturkomite sist uke, men fikk ikke tilslutning fra de andre partiene.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

– Statlig ansvar

– Midlene til regionale kulturhus må komme fra statlig hold. Det er Høyre-Frp-regjeringen som har kuttet i disse midlene år for år, med støttepartiene V og KrF i ryggen. Venstre selv er en del av dette problemet. Oslo kommune kan ikke kompensere for et så stort kutt, sier Alsabeehg.

– Hallstein Bjercke vil løpe til flertallet i Oslo kommune og be om penger de ikke har greid å få sentralt som del av et stortingsflertall. Det sier vi nei til. Dette er et statlig ansvar som Oslo kommune ikke kan ta over, understreker Alsabeehg.

– Øker til kultur

I Oslo har investeringsmidlene til regionale kulturhus blant annet gått til biblioteksfilialer, Tegnspråkhuset, Oslo Konserhus, Kunstnernes hus.

– Oslo kommune øker midlene til kultur. Vi gir allerede Vega Scene ni millioner i driftsmidler for 2018, som er en påplussing. Vi opplever stor økning i antall søknader til kulturtilskudd. Dette er økt aktivitet i kulturfeltet som byrådet støtter opp om, mens regjeringen kutter, sier Alsabeehg.

– Men Oslo-budsjettet er ikke vedtatt ennå, det skal behandles i finanskomiteen i dag. Vi ser etter løsninger, sier Ap-politikeren.

Annonse