Justisminister Anders Anundsen. FOTO: TROND REIDAR TEIGEN/NTB SCANPIX

Anundsen blir kulturpolitiker

Frps Anders Anundsen går inn i familie- og kulturkomiteen på Stortinget. Han får ansvar for mediene, som han hadde et anstrengt forhold til som statsråd.

 

Dagsavisen får bekreftet av Frps informasjonsavdeling på Stortinget at tidligere justis-og beredskapsminister Anders Anundsen nå trer inn som nytt medlem i familie- og kulturkomiteen. Der vil han med Frp-kollega Ib Thomsen få ansvar for familie- og likestillingspolitikk, kultur og medier.

Skifter beite

Dette blir et totalt skifte av politisk beite for Anders Anundsen, som i går «hadde det for travelt» til å gi et intervju til Dagsavisen om sin nye rolle som kulturpolitiker. Men han sier via Frps informasjonsavdeling at han går inn til kultur «etter eget ønske». Han har tidligere sittet i kirke-, utdannings og forskningskomiteen, og var en markant leder av kontroll- og konstitusjonskomiteen. Men etter å ha vært justisminister siden 2013, vurderes det som uheldig om en tidligere statsråd går inn i kontrollkomiteen.

Anundsen hadde i sin statsrådtid et anspent forhold til mediene, og fikk kritikk for at han satte fyr på utgaver av Tønsbergs Blad, og for at han lagde en «propagandavideo». I sin nye komitè vil han få ansvar for å behandle mediepolitiske saker.

– Jeg ønsker ham velkommen inn i komiteen, og ser ikke bort fra at dette kan være en mulighet til å lære ham noe nytt om fri presse og bransjens utfordringer, sier Aps kulturpolitiske talskvinne Anette Trettebergstuen til Dagsavisen.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

– Gi ham en sjanse

– Vi får se hva han gjør i Stortinget. Jeg vil ikke forhåndsdømme ham nord og ned basert på hans tidligere forhold til mediene, selv om han protesterte mot dem på en dum måte. Som i saken mot Tøsnbergs Blad, sier Gunnar Bodahl-Johansen, ekspert på presseetikk.

Les også: Anders Anundsen - minutt for minutt