Annonse

Åge og a-ha i Hall of Fame

Åge Aleksandersen og a-ha er blant de fem første artistene

Annonse
Kultur

TRONDHEIM/OSLO: Poenget med Rockheim Hall of Fame er å hedre personer som har hatt stor betydning for norsk populærmusikks utvikling og utbredelse.

– Medlemmer i Rockheim Hall of Fame har en spesiell posisjon. Alle medlemmer er likeverdige og verdige, sa prosjektleder Magne Gisvold i Rockheim Hall of Fame til NTB før seremonien der fem artister og band innlemmes søndag.

Stemt fram

Artistene er i hovedsak stemt fram av andre artister, men også av bransjefolk og et knippe musikkjournalister. I alt 88 personer har avgitt stemme.

De nominerte som ikke nådde opp denne gangen, var Anne Grete Preus, Arne Bendiksen, Audun Tylden, Bjørn Eidsvåg, Lars Lillo-Stenberg, Mari Boine, Popol Vuh, Radka Toneff, Terje Rypdal og The Monn Keys.

– Det viktigste for oss er at de som blir innlemmet, føler seg satt pris på. Det skal være en heder og en ære, der folk bli hedret av folk de selv setter pris på, sier Gisvold.

Rockheim er det nasjonale opplevelsessenteret for pop og rock og ligger på Brattørkaia i Trondheim.

Fem i år

Det vil bli stemt inn nye medlemmer i Rockheim Hall of Fame årlig. Hvor mange er det nominasjonskomiteen som bestemmer. Ifølge statuttene skal det være minst én og maksimalt fem hvert år.

Søndagens seremoni hedrer de fem første medlemmene, og mange verdige kandidater kan nå vente på at det skal bli deres tur. Nominasjonskomiteen kommer trolig til å nominere flest kandidater til Hall of Fame de første årene, forklarer Gisvold.

– Det er et etterslep uten like, og det er naturlig å prøve å ta igjen dette. Men det er viktig at et medlemskap i Hall of Fame skal henge høyt, sier Gisvold. (NTB)

Annonse