Øyafestivalen lover at årets meny vil gjøre jobben, om man så vil kjøre safe eller teste noe nytt. Byløvene er på saken. Vi har testet alle matbodene på Øya, bortsett fra en som var stengt. Flere «gamle» kjenninger er på plass også i år, men kun med fisk og vegetar/veganske-alternativer.
Saken oppdateres mens vi spiser i løpet av dagen i dag (onsdag), bli med oss på reisen!
---
3
Pasta baby
Tre typer pasta: Spagetti med bakt tomatsaus og parmesan, gnocchi med urtepesto og pistasj, fusilli med kremet kamskjellsaus og parmesan. Har også tiramisu på menyen.
Øyafestivalen
---
Vi spiste: Tomatpasta
Pris: 120
Konklusjon:
Helt grei og al dente pasta, litt tyn saus, men at alt ser litt trist ut. Den ene byløven mente at den smakte godt, mens en annen kun satt igjen med smak av olivenolje og følelsen av at sausen kanskje hadde ligget inntil en tomat.
Porsjonen er litt snau til 120 kroner.
---
4
Cultivate Food
Bakt potet med mais, “cheezy” saus, bønner og syltet rødløk og Loaded Fries med aioli, bbq-saus, tomat og vårløk.
Øyafestivalen
---
Vi spiste: Både bakt potet og loaded fries
Pris: 129 kroner (potet) og 149 kroner (fries)
Konklusjon:
For å ta fries’ene først: Det smakte mer potet enn tradisjonelle fries, men det er kanskje greit? Litt mye bbq-saus som stjal oppmerksomhet. Det ble dessuten litt søtt, men det var godt med masse godsaker på toppen. Særlig rødløken utpekte seg.
Den bakte poteten smakte litt lite av ostesausen, men bønnemiksen inni smakte bra. Også denne servert med deilig rødløk, i tillegg til litt sprø og god grønnkål.
– Denne blir du mett av, mener en av Dagsavisens mat-testere denne dagen
---
4
Der peppern gror
Chana Masala og Butter Paneer masala
Øyafestivalen
---
Vi spiste: Chana masala
Pris: 175 kroner
Konklusjon:
Det er god dybde i sausen, et greit kick og fin konsistens på kikertene. Det er ikke det helt store på indisk-fronten.
– Peppern kan bedre enn det her, sier vi.
Peppern er ikke bare plassert nede på det som kalles matområdet, sammen med de fleste andre matbodene. De har også to boder til – den ene av dem inne på det såkalte plussområdet og en, vegg i vegg, på Caltexløkka. Her er det andre retter på menyen: Spicy masala burger og Aloo channa chaat
---
4
Breddos Tacos
Loaded fries og taco i to varianter: En med sopp og en med bønnemiks og fetaost.
Øyafestivalen
---
Vi spiste: Vi slår på stortromma og kjøper en kombo, som gir både fries og de to ulike typene taco.
Pris: 219 kroner
Konklusjon:
Fries’en er god og crunchy, med fin aioli på toppen. På tacofronten var varianten med sopp mild, men kanskje litt vannete i konsistensen. Den kunne gjerne har sparket litt fra seg.
Bønnemiksen smakte deilig, og topping og fetaost gjorde dette til en deilig liten rett. Det er ikke fryktelig mye mat å snakke om hvis du bare kjører de to tacoene, men med fries i tillegg blir du nok god og mett.
Vi står mellom terningkast fire og fem, men lander på en sterk firer.
---
4
Mamas mat
Samosa
Øyafestivalen
---
Vi spiste: Samosa
Pris: 149 kroner
Konklusjon:
Denne var god og feit. Ganske crispy, men blir mye deig. det er kanskje litt lite innhold. Nok av karbohydrater om du trenger det, men det kunne vært litt mer sting i fyllet.
---
3
Tunco
Thai Red Curry med tofu eller villreker, grønnsaker, urter, lime og ris.
Øyafestivalen
---
Vi spiste: Thai curry med villreker
Pris: 189 kroner
Konklusjon:
Dette smakte litt mye kokos, og sausen var litt tynn, bemerkes det. Retten beskrives som lite spennende, men med gode reker. Risen var litt tørr, men det var deilig med litt grønt på toppen.
– Den mangler litt den velbalanserte thai-smaken.
---
3
Dumpling as
Stekte kongekrabbe- & hysedumplings med kålsalat og Szechuan-saus
Øyafestivalen
---
Disse synes vi var litt smakløse. De har et lite sting i seg som kommer litt seint.
– Det er litt lite dumpling, mer bolle, mener en av Dagsavisens matspisere.
---
5
Fratm.
Tre typer pizza (Marinara, margarita og bianca), to friterte snacks (supplí, frittatina).
Øyafestivalen
---
Vi spiste: Marinara og supplí
Pris: 169 kroner (pizza) og 59 kroner (supplí)
Konklusjon:
For å ta den lille friterte risbolla supplí først: dette smakte bra. Tomatsausen og osten hadde blandet seg fint, og den var ikke for tykt fritert.
Pizzadeigen var luftig og god, og det er fint at de også hadde kostet på seg friske cherrytomater på toppen. Enkelte mente det smakte mye hvitløk, andre var uenige i det. Generelt kunne tomatsausen kanskje ha smakt litt mer, men dette var fortsatt godt.
Marinara er en perfekt pizzatype for å teste om et sted har god deig og god tomatsaus, og her huka Fratm av på begge deler. Noen vil nok savne ost, men da er det bare å bestille en av de andre rettene på menyen.
---
5
De mi tierra
2 stykk empanadas – en med egg og spinat, en caprese med blåmuggost.
Øyafestivalen
---
Vi spiste: Empanadas med spicy saus
Pris: 149 kroner + 10 kroner
Konklusjon:
La oss ta spinat og egg-empanadaen først: Denne er fyldig, og god og crispy. Rett og slett deilig, er vår konklusjon.
Tomatvarianten, med blåmuggost, var også knallgod. Spinat-empanadaen er kanskje et hestehode foran.
---
5
Fiskeriet
Fish n’ Chips, tempura squash, fiskekake med pommes, remulade og syltet løk, og pommes med remulade.
Øyafestivalen
---
Vi spiste: Klassikeren fish n’ chips
Pris: 149 kroner + 10 kroner
Konklusjon:
Dette er en klassiker av en grunn. God konsistens på fisken, perfekt crips, samtidig luftig skrope. Remuladen var syrlig og god, mens pommes frites’en var helt ok.
---
3
Lysklæt
Bønneburger med dressing, frisk salat og rødløk.
Øyafestivalen
---
Vi spiste: Burger med ost
Pris: 189 kroner + 23 kroner
Konklusjon:
Selve bønneburgeren smaker godt, men den er litt tørr. Salaten tyter ut og gjør det dessuten litt vanskelig å spise, mens burgerbrødet er crispy og smaker godt.
Her er det det rett og slett konsistensen på burgeren som trekker ned, men det er ikke langt unna en karakter opp.
---
5
Coop Mega
Oslo-toast, Anglamark-toast
Øyafestivalen
---
Vi spiste: Oslo-toast
Pris: 145
Konklusjon:
Du skal lete lenge etter mat du kan spise med en hånd på Øya. Dette er midt i blinken! Smørbrødet er sprøtt, seigt og smaker fyldig. Veldig god smeltet ost.
Toasten er fylt med kremet østerssopp, parmesan og smøreost. Toppet med jalapeño og kepaløk.
Dette var også en raus porsjon som du blir mett av. Skikkelig digg festivalmat, rett og slett.
---
4
Bønder i byen
Salat med stekeost, Salat med piggsvinsopp fra soppkompaniet
Øyafestivalen
---
Vi spiste: Salat med stekeost
Pris: 189
Vår konklusjon:
Dette var friskt! Og det var deilig med en god salat nå. Grønnsakene var veldig gode, dette er kvalitet! Stekeosten er også god. Dessverre drukner de andre smakene litt i sylteagurken som blir for dominerende. Men liker du sylteagurk, er dette en vinner. Et av de få sunne alternativene på Øya!
---
5
Bacalao til folket
Bacalao tunsta, ille godt brød og oliven
Øyafestivalen
---
Vi spiste: Bacalao tunsta
Pris: 189
Vår konklusjon:
– Stor porsjon. Dette er bra! God fisk, potetene er perfekte og sausen er veldig god.
Denne retten har masse smak. Nydelige tomater, gode oliven og sausen sparker fra seg. Det er smak med sting i!
Til å være festivalmat, blir det nesten ikke bedre. Brødet er også veldig godt. Men den er en anelse bastant i konsistens og helhet, selv om dette åpenbart er veldig gode råvarer.
---
5
Aleppo bahesek
Falafel i libabrød, falafel på salat
Øyafestivalen
---
Vi spiste: Falaffel på salat
Pris: 149
Vår vurdering:
Veldig god falafel! Crunchy, nydelig tekstur og masse smak. Denne var virkelig deilig. Salaten var frisk og god. Dette er en høydare så langt!
– Jeg vet ikke hva det er, men denne treffer virkelig. Fyttirakkern, den var god!
Byløvene lar seg virkelig begeistre, men det trekker litt ned at det var lite saus – for den var også veldig god. Sterk femmer!
---
2
Momo chhe
Ema Datshi, Mitho momo
Øyafestivalen
---
Vi spiste: Ema datshi
Pris: 189
Vår vurdering:
Denne var ikke god. Mer ubalanserte smaker skal du lete lenge etter. Dette var verken fugl eller fisk. Det smaker mye forskjellig, men ikke noen helhetlig smaksopplevelse.
Agurksalaten trekker litt opp, men denne anbefales ikke.
---
5
Dougs hamburger
Mushroom swiss burger, french fries, loaded fries og combo (burger og fries)
Øyafestivalen
---
Vi spiste: Mushroom swiss burger
Pris: 175
Vår vurdering:
– Dette var en veldig god burger!
Burgeren var saftig. Den smaker ekte burger selv om den er vegetarisk. Dressingen er god. Jeg mistenker at det er ketsjup og majonaise. Garnityren, spesielt isbergsalaten, gir en god crunch.
– Dette er en av de beste veggisburgerne jeg har smakt. Jeg liker at den er soppbasert!
---
6
Cousins
Assortert utvalg av økologisk is
Øyafestivalen
---
Vi spiste: Agurk, mynte og lime og limonade
Pris: 69
Vår vurdering:
Han i boden sa at det smaker som en (alkoholfri) mojito, og det har han helt rett i. Dette var friskt og godt, og må være den perfekte måten å kjøle seg ned på en varm Øya-dag. Ingen innvendinger herfra, dette var bare knallgodt.
Limonade-isen smakte også nydelig. Akkurat som ekte limonade. Her har vi en skjult fulltreffer. Perfekt dessert, spesielt om man går for et av junk food-alternativene.
---
1
La Mayor
Tortilla chips, cheesy nachos, gorditas
Øyafestivalen
---
La Mayor betyr ironisk nok den største eller viktigste på spansk. Men dette var ikke mat. Dette var snacks, og dårlig sådan. Tortilla-chipsen har plastikk-ettersmak, og dette har litt first price-chips med ostedipp-preg. Det skal mye til å tabbe seg ut på cheesy nachos, men La Mayor har klart det.
– Jeg har ikke lyst på mer, sier den ene løven og dytter retten bort.
---
4
Hummus and more
Meze tallerken, hummus med brød, rødbethummus med brød, baba ganoush med brød
Øyafestivalen
---
Vi spiste: Hummus med brød
Pris: 100
Vår vurdering:
Dette var god hummus! Den var syrlig, på grensen til bitter, men velbalansert. Det var digg med granateple. Pita-brødet var litt tørt.
På Tons of rock-festivalen i sommer testet Dagsavisen Hummus & more’s falafel wrap (som vi ga terningkast 4), så i dag gikk vi heller for å teste noe enda mer grunnleggende: hummus (med brød)