Kultur

James Hetfield har tatovert seg med Lemmy Kilmisters aske

Metallica-vokalisten har tatovert inn Kilminsters kremasjonsaske på langfingeren.

Metallica-frontmann James Hetfield har fått en ny tatovering, som er laget med litt av Lemmy Kilmisters aske – i en passende rock ‘n’ roll-hyllest til Motorhead-sjefen. Det skriver BBC.

I et Instagram-innlegg onsdag viste Hetfield fram spar-ess-designet, tatovert inn på langfingeren.

På Instagram viser Hetfield fram tatoveringen og asken til Lemmy Kilmister.

Fikk aske i gave

Blekket er blandet med en del av Kilmisters kremasjonsaske, som Hetfield fikk i gave etter at Kilmister døde av kreft i 2015.

– En hyllest til min venn og store inspirasjonskilde Mr. Lemmy Kilmister. Uten ham ville det ikke vært noe Metallica, skriver han i innlegget.

Hetfield skriver at tatoveringen er designet av tatoveringskunstneren Corey Miller, slik at Kilmister kan fortsette å gi verden fingeren.

.

Kilmister grunnla Motorhead i 1975 etter å ha blitt sparket fra rockegruppen Hawkwind på grunn av narkotikabruk. Bandet ble britiske pionerer innen heavy metal og ga ut 22 album, inkludert 1980-tallets ikoniske Ace of Spades.

Albumet sikret Kilmisters posisjon i musikkverden som en av de mest ikoniske figurer og han var en av de mest distinkte stemmene i rockens historie.

Ian Kilmister var født i Burslem i Stoke-on-Trent i England, men bodde i Los Angeles. Han fikk klengenavnet Lemmy allerede da han gikk på skolen, men han påsto selv at han ikke visste hvor det kom fra, skriver BBC.

Som ung musiker var han såkalt roadie eller hjelpegutt for Jimi Hendrix.

Les også: Lager smykker av tenner fra avdøde slektninger

Les også: Når nordmenn byr på seg sjæl: Trender på Tinder

Les også: Boligbobla vi snakker for lite om

Les også: Trond Giske: – Nei, det går jo ikke bra nok (+)

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra DagsavisenMer fra Dagsavisen