Kultur

«Troll»-oppfølgeren lages til neste år

Det kommer flere norske troll på Netflix. Roar Uthaug skal lage oppfølger til den internasjonale suksessen i 2024.

Det er Variety som kan melde at oppfølgeren til Roar Uthaugs norske eventyr-horror blir en realitet, etter at «Troll» ble en internasjonal suksess og den mest trafikkerte ikke-engelskspråklige filmen på strømmetjenesten før jul i 2022.

Troll

Filmen om de norske forskerne som oppdager et troll på Dovre, ble en topp 10-film på Netflix i 93 land, er avspilt over 100 millioner ganger og toppet blant annet seerstatistikkene i undertekst-skeptiske land som USA og Storbritannia. Nå får suksesshistorien en fortsettelse, slik den sjangertro åpne slutten på «Troll» også hinter om.

Oppfølgeren skal også handle om et norsk eventyrfigur, og filmen skal som Dagsavisen tidligere har erfart starte innspilling inn i 2024. Hvorvidt Ine Marie Wilmann og Gard Eidsvold skal bekle hovedrollene er foreløpig ikke gjort kjent, men den skal regisseres og skrives av Roar Uthaug og Espen Aukan, og produseres av Espen Horn og Kristian Sinkerud i Oslo-selskapet Motion Blur.

Bildet viser et troll.

Roar Uthaugs «Troll» var gjenstand for bransje-debatt tidligere i høst, da Netflix-satsingen som en ren strømmefilm ikke er kvalifisert til nominasjoner i den kino-fokuserte Amanda-prisutdelingen.

Regelverket har fått Norsk filminstitutt til å trekke seg fra Amanda-komiteen, som har avvist at også norske strømmefilmer som ikke har gått på kino skal bli kvalifiserte i nominasjonsprosessen. Dermed er det foreløpig et åpent spørsmål om den neste «Troll» eller andre norske filmer bare vist på en strømmetjeneste kan bli aktuell for de neste årenes Amanda-nominasjoner.

Troll

Etter det Dagsavisen kjenner til skal det gjøres opptak til «Troll 2» i den norske fjellheimen til våren. Den første filmen har handling fra Dovrefjell, Hunderfossen og Oslo sentrum. Til NRK sier regissør Roar Uthaug at oppfølgeren skal foregå i andre steder av landet også. og at premiere foreløpig er satt til 2025.

Nyeste fra Dagsavisen.no: