Kultur

Emma Steinbakken vil fylle Oslo Spektrum

Hun har ligget øverst på hitlistene i månedsvis. Nå er Emma Steinbakken klar for Oslo Spektrum.

20 år gamle Emma Steinbakken fra Jessheim er på kort tid blitt en av Norges aller største artister. Nå er det klart at hun 2. mars neste år inntar en av Norges største konsertarenaer, Oslo Spektrum. Dermed gjør hun som flere andre fremadstormende norske artister, og satser på et format som bare for noen år siden trolig ville blitt regnet som for risikofylt. Undergrunn og Dagny er andre som følger i sporene til artister som Sigrid, Ballinciaga, No. 4 og Chris Holsten, som alle har gjort det som tidligere har vært forbeholdt store internasjonale eller godt etablerte norske artister.

«Hver gang vi møtes»-effekt

Steinbakken annonserer Spektrum-planene etter at hun i april i år spilte to utsolgte konserter på Rockefeller. Steinbakken har dessuten ligget helt øverst på blant annet Spotify-toppen i flere måneder med blant annet sine «Hver gang vi møtes»-versjoner av Bjørn Eidsvågs «Floden» og Isahs «Delilah». I tillegg til låtene fra det populære TV 2-programmet, som har bidratt til at flere relativt ferske norske artister har blitt stjerner over natten i samspill med folkekjære navn, har hun gitt ut en rekke låter på egen hånd. I vår har hun sluppet singlene «Used to love you» og «Home» i forkant av debutalbumet som kommer senere i år.

OverOslo og Utopia i Stavanger

Før Emma Steinbakken må forberede seg til Spektrum-showet tidlig i 2024, vil en rekke festivaler denne sommeren gi henne god oppvarming. Allerede nå i juni står festivalen OverOslo for tur, mens Utopia i Stavanger venter i august. Hun er også med Karpe på konserten de skal ha ved Vikingskipet i Hamar 1. juni. Til den konserten ble det lagt ut 15.000 billetter.

Suksessen til Steinbakken gjør at hun kan kaste seg på en større trend hvor de yngre populære norske artistene med strømmesuksess og stor etterspørsel i markedet vil bryne seg på Oslos storstue på konsertfronten. I fjor fylte festmaskene i Ballinciaga lokalet hvor Karpe gjorde sine ti utsolgte konserter kort tid i forveien. Og nettopp Karpes konserter har trolig banet vei for nyere norsk musikk i Spektrum. Flere artister, blant dem Sondre Justad, har gjort konsertene der til en happening og ikke bare nok et stopp på veien under en lang turné.

Karpe, Oslo Spektrum 2022.

Gabrielle solgte sammen med svenske Veronica Maggio ut Spektrum i fjor høst. Nylig annonserte Dagny en egen konsert i Oslo Spektrum, noe som skal skje 18. november i år. Dagene i forveien skal Oslo-rapperne i Undergrunn spille hele to kvelder i Oslo Spektrum, med et publikumstall på opp mot ti tusen på hver av konsertene.

Undergrunn slapp nylig «Egoland», gruppas tredje album på like mange år. Med hitlåter som «Peroni & Perignon» og spesielt «Italia» fra fjorårets selvtitulerte album, er de blitt en av Norges største rapgrupper. Nye låter som «Michelin Stjerner» og «Klikk» forsterker suksessen. Også de skal spille noen av Norges største festivaler denne sommeren.

Undergrunn

Steinbakken og Isah

Emma Steinbakken slo voldsomt gjennom som 15-åring allerede i 2018 med singelen «Not Gonna Cry», som nå har mer enn 25 millioner avspillinger på Spotify. De største suksessene hennes er likevel norskspråklige. Steinbakkens versjon av Hellbillies-sangen «Jeg glemmer deg aldri», som ble brukt i NRKs dramasuksess «Rådebank». nærmer seg 25 millioner runder på Spotify. Listetoppen hennes preges utover de nevnte «Hver gang vi møtes»-coverlåtene av egne låter som «Hopelessly Hopeless» og «Without You», samt samarbeidet med blant andre Alan Walker og Matoma i tillegg til Isah og andre fra TV 2-programmet.

Dagsavisen anmeldte den ene av hennes to konserter på Rockefeller i april, og konkluderte med at: «Emma Steinbakkens beste kort live er evnen til å gjøre andres låter helt til sine egne, uansett språkdrakt og sjanger. Men det kamuflerer ikke at hun ville stått solid på scenen også uten disse, med egne låter og et publikum som utvilsomt har funnet sin sjelevenn». Da gjestet også Isah scenen. Gjestelisten i Oslo Spektrum vil trolig bli mye lengre.

Emma Steinbakken


Mer fra Dagsavisen