Kultur

Lager serie om Manchester Uniteds storhetstid

En ny serie om Manchester United under storhetstida med Alex Ferguson i 1999 er på vei fra Amazon Prime.

Den amerikanske strømmetjenesten har spesialisert seg på sportsdokumentarer med engelske fotball-lag i hovedrollen, men seriene om Arsenal, Leeds, Manchester City og Tottenham har vært filmet i nåtid. Den nye serien om Manchester United skal handle om da laget var på sitt beste, ledet av Alex Ferguson og Ole Gunnar Solskjær var superreserven som bøtta inn mål - sesongen 1998/99.

Den gang Manchester United vant alt og kunne feire med tre pokaler på seiersmarsj for fansen gjennom Manchester by: Teddy Sheringham holder trofeet fra FA-cupen, Dwight Yorke holder pokalen fra UEFA Champions Cup og Wes Brown som holder trofeet fra Premier League i 1999.

Serien skal hete «99», og gjenfortelle historien om det ikoniske Manchester-laget med vant Premier League, FA-cupen og Champions League - The Treble - i løpet av ti dager mot slutten av 1998-/99-sesongen, skriver Deadline.com.

Mange store fotballnavn

Dette var da laget besto av profiler og personligheter som David Beckham, Roy Keane, Teddy Sheringham og Gary Neville, og de norske Ole Gunnar Solskjær, Henning Berg og Ronny Johnsen. Denne sesongen kulminerte med Ole Gunnar Solskjærs berømte scoring mot Bayern München flere minutter på overtid i Champions League-finalen på Camp Nou i Barcelona i slutten av mai 1999.

28. mars 2019:Ole Gunnar Solskjær ansettes permanent som Uniteds manager.

Manchester Uniteds storhetstid

Serien er lansert som både et kjærlighetsbrev til en av de største prestasjonene i fotballhistorien og historien om en gruppe spillere som var rekruttert, trent og formet av sir Alex Ferguson. Dokumentaren skal by på intervjuer med mange av spillerne fra Fergusons tropp av stjerner og habile spillere - blant dem David Beckham, Gary Neville, Peter Smeichel, Paul Scholes og Ole Gunnar Solskjær.

Alex Ferguson feirer seieren over Newcastle i finalen i FA-cupen i mai 1999.

Hvorvidt managerlegenden sir Alex Ferguson selv stiller opp for dokumentarserien er ikke kjent. «99» skal derimot by på tilbakeblikk i form av tidligere ikke publiserte arkiv-opptak og bak kulissene-øyeblikk filmet av klubben selv og av fans. Den skal lages av produksjonsselskap blant annet eid av David Beckham og Gary Neville, og skal regisseres av Sampson Collins, som tidligere har laget dokumentaren «Gazza». Dokumentaren skal komme på Amazon Prime i Norge i 2024.Nyeste fra Dagsavisen.no: