Kultur

Filmen om Kiss kommer på Netflix i 2024

Den «norske» filmen om Kiss laget av «Kon-Tiki»-regissør Joachim Rønning og Ole Sanders kommer på kino og Netflix i 2024.

Nær tre år etter at nyheten sprakk om at den norske filmskaperen skal regissere en film om Kiss er prosjektet i gang. Det er gruppas manager Don McGhee som har annonsert at den biografiske filmen med tittelen «Shout It Out Loud» er i forproduksjon, at avtaler er signert og at filmen er klar til innspilling.

Norsk manus og regi for Kiss

Kiss anno 2019: Gene Simmons, Eric Singer, Paul Stanley og Tommy Thayer på scenen i Cincinnati. Nå kommer filmen om bandets første år, tidlig på 1970-tallet.

Manuset til filmen er skrevet av norske Ole Sanders, og prosjektet skal være utviklet av Joachim Rønning i samarbeid med Paul Stanley og Gene Simmons de siste årene. Filmpremieren i 2024 skal markere gruppas 50-årsjubileum.

Filmen skal handle om de fire første av hardrockbandets år tidlig på 1970-tallet, da Paul Stanley og Gene Simmons etablerte gruppa, og fikk med seg Ace Frehley og Peter Criss i Kiss.

Det originale KISS på scenen i Connecticut i 1977, med Gene Simmons, Paul Stanley, Peter Criss og Ace Frehley.

Bandet vakte stor oppsikt og oppnådde enorm suksess med sine sminkede ansikter, hemmelige identiteter, fantasifulle kostymer og spektakulære sceneshow. Gruppa slapp debutalbumet «Kiss» i 1974.

Da Kiss var unge og nysminkede

«Shout It Out Loud» skal være i samme genre som Queen-filmen «Bohemian Rhapsody» og den Netflix-produserte Mötley Crüe-filmen «The Dirt», en spillefilm med skuespillere i rollene som bandets medlemmer.

Dagens Kiss - Tommy Thayer, Gene Simmons, Eric Singer og Paul Stanley i sivil.

Hvem som skal spille Kiss-medlemmene som unge, håpefulle musikere tidlig i 20-årene er ennå ikke avslørt, skriver Consequence.net.

Manageren Don McGhee har uttalt at filmen har et velskrevet manus, og at «Shout It Out Loud», skal komme på Netflix i løpet av 2024 etter at den har blitt vist på kino. Tittelen er hentet fra en Kiss-hit fra «Destroyer» fra 1976, en plate kjent som et høydepunkt i Kiss-katalogen.

Shout It Out Loud

Mens Joachim Rønning forbereder filminnspilling er Kiss ute på det som skal bli gruppas siste farvel-turné – de har hatt opptil flere de siste tiårene – hvor to konserter i New Yorks Madison Square Garden i desember skal være det absolutte punktum for Kiss sine liveopptredener.

Kiss på scenen i Michigan ved farvel-turneen gruppa hadde tidlig på 2000-tallet, med Gene Simmons, Ace Frehley og Paul Stanley.

De to gjenværende originalmedlemmene Paul Stanley og Gene Simmons er henholdsvis 71 og 73 år, og har annonsert at de vil trekke seg tilbake for godt − både for selvrespekten og for fansens skyld.

Den norske regissøren bak filmer som «Kon-Tiki», en «Pirates of the Caribbean»-film og «Maleficent: Mistress of Evil», har tidligere samarbeidet med Netlix om «Marco Polo», en av strømmegigantens første og massive TV-seriesatsinger.

Siste akt for Kiss

Joachim Rønnings prosjekt er den første biografiske filmen om Kiss, men bandet selv spilte seg selv i kult-kalkunen «Kiss Meets the Phantom of the Park» da gruppa var på sitt mest berømte i 1978. Gene Simmons prøvde seg som skuespiller i actionfilmer i en periode på 1980-tallet, etter at gruppa sto fram uten sminke i 1983. I 1996 begynte bandet å opptre med sminken på igjen.

I 2019 spilte Kiss under Tons of Rock på Ekebergsletta i Oslo som del av bandets farvel-turne. I juli er de tilbake i Norge med «Kiss: End of the Road World Tour» og det som skal være bandet aller siste Norges-opptreden, en konsert på Kaldnes Vest i Tønsberg. Det er i skrivende stund billetter igjen.


Nyeste fra Dagsavisen.no: