Kultur

Steen og Knausgård nominert til internasjonal storpris

Nominasjonene til en prestisjetunge Dublin Literary Award 2023 er nå klare.

Totalt har 70 bøker fått plass på langlisten, blant dem er det to norske romaner, som begge hører til i Forlaget Oktobers stall: Nemlig Thorvald Steens «Det hvite badehuset» – og Karl Ove Knausgårds «Morgenstjernen».

Dublin Literary Award, som tidligere gikk under navnet IMPAC-prisen, deles ut årlig til en roman utgitt på engelsk. De nominerte på langlisten er valgt ut etter arbeid gjort ved 84 biblioteker, i 31 land.

Prisen er på hele 100.000 euro, og den har vært delt ut siden 1996. Blant tidligere vinnere finner vi navn som Orhan Pamuk, Anna Burns – og den norske forfatteren Per Petterson – også han en Oktober-forfatter.

Kortlisten vil bli offentliggjort 28. mars. Vinneren annonseres 25. mai under International Literature Festival Dublin.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Nyeste fra Dagsavisen.no: