Kultur

New York Times anbefaler Vigdis Hjorth

Da New York Times forrige uke kom med anbefalinger til ni nye bøker, var Vigdis Hjorths roman «Er mor død» på den eksklusive listen, som er basert på redaktørens valg.

I romanen følger vi kunstneren Johannas selvransakelse, men også hennes forsøk på å forstå og nærme seg sin mor. Boken ble utgitt i Norge i 2020. Cappelen Damm Agency kan informere om at romanen er solgt for utgivelse i 15 land, og i oktober lanserte forlaget Verso Books romanen i både USA og i Storbritannia.

Publishers Weekly kaller boken gripende, mens anmelderen i Kirkus Reviews mener romanen er «En mørk og innsiktsfull undersøkelse av et mor-datter-forhold, som fengsler med spenningen til en thriller.»

I Los Angeles Times kalles Vigdis Hjorth «En mester i å skildre familiær fremmedgjøring og besettelse».

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen