Kultur

Norske Sigrid vant MTV-prisen Beste nordiske artist

Sigrid Solbakk Raabe ble tildelt prisen for Beste nordiske artist på MTVs European Music Awards søndag kveld.

– Det er helt sykt stas å vinne prisen for Beste nordiske artist på MTV EMAs 2022! Og det er spesielt stor stas å være nominert sammen med så mange som jeg ser opp til. Tusen hjertelig takk til alle som har stemt på meg, det betyr så mye, sier Sigrid i en pressemelding.

Sigrid er blant annet kjent for megahits som Strangers, Don’t Kill My Vibe, Mirroir og Head on Fire. Andre nominerte i kategorien var norske Kygo, danske MØ, svenske Swedish House Mafia og Tove Lo.

Den britiske artisten Rita Ora og den tyske regissøren, forfatteren og skuespilleren Taika Waititi er vertskap for årets MTV European Music Awards, som søndag sendes live fra Düsseldorf i mer enn 170 land. I de nordiske landene kan den sees på strømmetjenesten Pluto TV.

Fansen har kunnet stemme frem sine egne favoritter i 17 kjønnsnøytrale kategorier , og en rekke store navn som Harry Styles, Billie Eilish, Taylor Swift, Nicki Minaj og Rosalia er nominert. Blant artistene som står på scenen er Ava Max, Bebe Rexha, David Guetta, Gorillaz, Lewis Capaldi og Muse.

Nyeste fra Dagsavisen.no: