Kultur

Pitts togthriller måtte se seg slått av utrettelige Minions

Filmen «Minions: Historien om Gru» tar tet på den norske kinolisten etter helgen.

Den nye animasjonsfilmen om de gule og bananglade skapningene fortsetter å begeistre kinogjengere etter premieren 1. juli. Denne helgen ble filmen besøkt av 5 720 kinogjengere, som holdt til førsteplassen. Totalt har 357 479 filmentusiaster sett filmen her på berget.

Brad Pitts nye film fikk premiere 5. august, og nykommeren hadde forrige uke inntatt topp-plasseringen på den norske kinolisten. Men etter denne helgen faller «Bullet Train» ned på andreplass, etter et besøk som teller 5 720. Så langt har 26 282 løst billett til Pitts togkaos.

«DC Super-kjæledyrligaen» lokket denne helgen 4 509 kinogjengere inn i mørket. Det holdt til tredjeplassen for filmen som er sett av 43 465 siden premieren 29. juli.

«Top Gun: Maverick» holder seg fortsatt blant topp fem og kan skilte med 3 570 besøkende denne helgen. Den nye filmen har fått en varm velkomst her til lands, med et totalt kinobesøk på totalt 510 462 siden premieren 25. mai.

Den nyeste Thor-utflukten, «Thor: Love and Thunder» hadde premiere 6. juli – og har så langt lokket 211 285 til å benke seg ned foran den hvite duken. Denne helgen holdt det til femteplassen, med et besøk som klokket inn på 3 068.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen