Kultur

Sier takk for seg på Shetland etter nesten 10 år som Jimmy Perez

BBC må finne en ny hovedperson til sin populære krimserie «Shetland», som foregår på øygruppen og begeistrer seere også i Norge.

Den skotske skuespilleren Douglas Henshall har spilt hovedrollen som politimannen Jimmy Perez siden 2013, men snart er det slutt.

– Det har vært et av privilegiene mine i karrieren å spille Jimmy Perez i snart ti år, og å jobbe med så mange herlige mennesker både foran og bak kamera, og få tilbringe så mye tid på Shetland. Øyene var i stor grad del av serien, og av Perez selv. Jeg vil savne både ham og stedet, sier Henshall.

Ifølge BBCs nettsted ønsker Douglas Henshall seg nå nye utfordringer som skuespiller. Han blir å se i den sjuende sesongen av serien som har augustpremiere i Storbritannia.

Dermed må kringkasteren finne en ny hovedperson, før sesong nummer åtte skal spilles inn våren 2023 på Shetland og i Skottland.

«Shetland» er basert på romanene til krimforfatteren Ann Cleeves, og BBC Drama-produsent Gaynor Holmes sier at planene for fremtiden etter Henshalls avgang er spennende.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Nyeste fra Dagsavisen.no: