Kultur

Debuterer som regissør med film inspirert av legendarisk gonzojournalist

Patricia Arquette debuterer som regissør for en langfilm med «Gonzo Girl», der innspillingen begynner denne uken.

Handlingen foregår i 1992, der en ung skribent som strever med å komme opp og frem, spilt av Camila Morrone, tar på seg jobben som assistent for den legendariske gonzojournalisten Walker Reade, spilt av selveste Willem Dafoe.

Det innebærer å bo i huset hans, en slags blanding av befestning og partylokale, og få Reade – også berømt for å være en våpengal rotekopp og misbruker av alle tenkelige substanser – til å komme i gang med å skrive sin nye bok.

Hunter S. Thompson, Rolling Stone writer and author, checks his notes as he listens to testimony during Pulitzer trial in West Palm Beach, Fla.. November 4, 1982. Reporters from three continents have converged on the courthouse in Palm Beach to cover the trial. (AP Photo/Ray Fairall)

Hun innser at et liv med kronisk rusmisbruk har ødelagt skriveferdighetene hans – så han bare presterer meningsløs ordsalat. Da begynner hun å skape om hans utgytelser til publiserbar prosa, heter det i omtalen.

«Gonzo Girl» er basert på Cheryl Della Pietras bok med samme tittel – og inspirert av hennes opplevelser som assistent for virkelighetens gonzolegende, Hunter S. Thompson, i 1992. Hun skrev den 23 år senere som en roman, heller enn en selvbiografi, og sa til Vogue om det kompliserte arbeidsforholdet:

– Det jeg håper skinner gjennom til syvende og sist, er min beundring for ham.

Mens Hunter S. Thompson fremdeles var i live – han skjøt seg i 2005, skrev hun et essay om sine opplevelser. Da ringte Thompson for å si at han virkelig likte det hun hadde skrevet. (NTB)

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Nyeste fra Dagsavisen.no: