Kultur

Kate Bush i sjeldent intervju: – Jeg binget «Stranger Things»

Den tilbaketrukne britiske artisten takker publikum i et sjeldent intervju, etter at hennes «Running Up That Hill» fra 1985 er blitt verdens mest spilte låt.

Sangene til Kate Bush fascinerer  nye generasjoner.

– Jeg var allerede fan av «Stranger Things». Det var rørende å se hvordan de brukte låten min i serien, sier Kate Bush til BBC Radio 4.

Onsdag ga den britiske artisten ett av sine svært sjeldne intervjuer, på det tradisjonsrike BBC-programmet «Woman’s Hour». Dette var første gangen hun snakket om den overraskende listesuksessen med den 37 år gamle låten «Running Up That Hill», som er brukt i den populære Netflix-serien «Stranger Things», der handlingen er lagt til 1980-tallet. Fjerde sesong av «Stranger Things» hadde premiere i slutten av mai, og i starten av juni var «Running Up That Hill» (1985) den mest spilte låten globalt på strømmetjenesten Spotify.

– Dette er helt ekstraordinært. Serien er så bra at jeg trodde låten min ville få en viss oppmerksomhet, men jeg hadde aldri sette for meg noe i nærheten av dette. Det er svært overraskende. Verden er blitt gal! humret Kate Bush i intervjuet med BBC Radio 4.

– Den har nådd et helt nytt publikum, som aldri hadde hørt om meg før, det elsker jeg. Mange unge som hører låten for første gang og oppdager den. Det er helt spesielt, sa Kate Bush, som avsluttet intervjuet med en hilsen til fansen:

– Takk til dere alle, det er ekstraordinært det som skjer nå. Hurra!

Sist uke gikk «Running Up That Hill» til topps på de britiske hitlistene. Det gjorde Kate Bush til den artisten i britisk listehistorie med lengst tidsspenn mellom to nummer en-hits – 44 år etter at hun toppet hitlisten med debutsingelen «Wuthering Heights» i 1978. Hun er nå den eldste kvinnelige soloartisten som har gått til topps på de britiske hitlistene.

Fan av «Stranger Things»

Kate Bush fortalte at hun hadde fulgt «Stranger Things» siden sesong 1, etter at venner hadde anbefalt den.

– Familien så den sammen, vi binget den som alle andre. Det er en veldig bra serie. Den minner om Harry Potter, i hvordan hovedpersonene er barn i starten, så blir serien mørkere etter hvert, barna utvikler seg som skuespillere, du følger dem bli eldre, sa Kate Bush.

Kate Bush har ikke gitt ut ny musikk siden albumet «50 Words for Snow» i 2011. I 2014 gjorde hun en serie på 22 konserter i London, hennes første konserter siden 1979.

Hun har ingen tilstedeværelse i sosiale medier og gjør svært sjelden intervjuer eller viser seg offentlig. Etter at «Running Up That Hill» ble en hit igjen, har hun lagt ut korte pressemeldinger på sitt nettsted. På BBC Radio 4 snakket hun over fasttelefon, fortalte programlederen.

– Jeg har en urgammel telefon. Den kan bare brukes til tekstmeldinger og samtaler. Da får jeg litt fred, sa Kate Bush.
Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---