Kultur

Munchmuseet holder åpent 17. mai: – Første gang i historien

Munchmuseet holder åpent 17. mai, for dem som vil bruke nasjonaldagen til å beskue verkene til Norges mest kjente billedkunstner.

For dem som vil ta på seg finstasen 17. mai for å gå på museum, så holder Munch i Bjørvika i Oslo åpent på nasjonaldagen. Her er det riktignok kong Willem-Alexander og dronning Máxima av Nederland som beskuer «Madonna» under åpningen. Foto: Terje Pedersen / NTB

Munch melder at museet vil holde åpent fra ti til seks, og at både baren og restauranten – som har egen 17. mai-meny – holder åpent.

– Det er første gang i historien, og vel muligens det eneste museet som er åpent på den store dagen, hilser presseansvarlig ved Munch, Maren Lindeberg.

Munchmuseet byr på samlingsutstillingen «Uendelig», «Monumental», «Skygger» og «Inntil», så vel som på «Satyricon & Munch», utstillingen av kunstsamlingene til Rolf Stenersen, «Kan hende er det vakkert», samt publikumsverkstedet «Hjernelabyrinten».