Kultur

Sumaya og Snorre skal passe på NRK

Snorre S. Valen er ny leder av Kringkastingsrådet, mens Sumaya Jirde Ali, Vilde Schanke Sundet og Luqman Wadood er nye medlemmer.

Sumaya Jirde Ali er forfatter, og redaktør av tidsskriftet Fett.

Kringkastingsrådet er rådgivende organ for NRK. De skal være publikums forlengede arm inn i NRK, og behandle klager folk har mot rikskringkasteren. For perioden 2022-2025 har regjeringen nå oppnevnt fire nye medlemmer, inkludert Snorre S. Valen som ny leder.

(MANDAG) Foto: Foto: Jil Yngland / NTB

Kringkastingsrådet skal representerte befolkningen, og ha medlemmer av ulik alder og flere landsdeler. Medlemmene skal også ha mediefaglig kompetanse og/eller erfaring. Snorre S. Valen har vært SV-politiker, og er nå politisk redaktør i nettavisa Nidaros. Sumaya Jirde Ali er forfatter, og redaktør av tidsskriftet Fett. Vilde Schanke Sundet er forsker ved Institutt for medier og kommunikasjon ved UiO, mens Luqman Wadood er som startet debattnettsida Jeune.

Fra før består Kringkastingsrådet av Tove Karoline Knutsen, Stine Renate Håheim, Trude Drevland, Gunn Cecilie Ringdal, Jan Bøhler, Anne Toril Eriksen Balto, Anders Anundsen og Akhtar Chaudhry, som alle er utnevnt av Stortinget desember 2021. I tillegg til disse, vil den som til enhver tid er leder for Samisk Programråd være medlem i rådet, utnevnt av Sametinget. Alle medlemmer har en personlig vara.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen