Kultur

Billettene lagt ut i natt: Rekordsalg for ny Spider-Man-film

Har aldri sett maken, melder sjef for kinokjede, etter at billettene til «Spider-Man: No Way Home» ble lagt ut i natt.

Spider-Man: No Way Home

– Interessen overgår alt vi har sett, konstaterer direktør for kinokjeden Odeon i Norge, Jon Einar Sivertsen, etter at billettsalget på den utsatte storfilmen «Spider-Man: No Way Home» startet i dag.

Ved 07-tiden mandag morgen hadde Sivertsen og Odeon fått alle forestillingene på åpningsdagen i salg. Og da gikk det unna i en fart av 7.000 billetter på halvannen time, melder Jon Einar Sivertsen i Odeon-kjeden.

- Vi har aldri før solgt så mange billetter på så kort tid, forteller Sivertsen.

Framskyndet

Opprinnelig skulle «Spider-Man: No Way Home» hatt Norgespremiere 15. desember, parallelt med den internasjonale lanseringen. Skuffelsen var stor blant det norske publikummet da nye koronarestriksjoner trådte i kraft 14. desember, og filmdistributøren SF utsatte kinopremieren først til 14. januar, og deretter til 28. januar.

Etter at regjeringen før helgen endret publikumsbegrensningene fra 50 til 200 personer, besluttet den norske distributøren å framskynde Spiderman-premieren til 21. januar. Kinoene fulgte opp med å starte billettsalget allerede mandag 17. januar. Nordisk Film-kjeden la ut billettene ved midnatt.

Spider-Man

Til sammen hadde kinokjedene Odeon og Nordisk Film hele 189 Spider-Man-forestillinger i salg på premieredagen, og begge vil nå legge ut flere forestillinger.

– Vi har hatt enormt stor pågang på billetter til «Spider-Man: No Way Home». Interessen er formidabel, konstaterer Christin Berg, programdirektør i Nordisk Film. Mandag morgen var pågangen stor, og tallene for salget i morgentimene var ikke klare hos Nordisk Film.

– Interessen var enorm også før jul, da filmen skulle hatt premiere, og fansen ble fortvilet da premieren ble flyttet. Nå har folk fortsatt lyst til å se filmen, det er helt tydelig. Folk vil på kino, konstaterer Christin Berg.

Stor fart for Spider-Man

– Det er litt spesielt å slippe billettene fem dager før premieren. Vi har hatt høyere tall på sammenlignbare titler fem dager før premieren, men da i løpet av en lengre salgsperiode. Med denne farten vil Spider-Man ta igjen de andre i løpet av dagen, mener Jon Einar Sivertsen i Odeon.

Odeon driver bl.a. Norges største kinosenter på Storo i Oslo, og har kinoer i 12 byer landet over. Nordisk Film er Norges største kinokjede og driver bl.a. Colosseum, Klingenberg og Saga i Oslo, og har kinoer i 15 byer.

I premierehelgen kommende fredag til søndag er det lagt ut 926 forestillinger av «Spider-Man: No Way Home» på norske kinoer, ifølge Filmweb.no.

Da «Spider-Man: No Way Home» hadde premiere internasjonalt 14. desember, spilte den inn en milliard dollar i billettinntekter på 12 dager, og ble den mest innbringende kinofilmen i 2021.

«Spider-Man: No Way Home» har nå passert 1.6 milliarder dollar i billettinntekter internasjonalt, og er dermed den fjerde mest innbringende filmen i amerikansk film noensinne, melder Variety, bak «Avatar», «Avengers: Endgame» og «Star Wars: The Force Awakens».

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---