Kultur

Fremvandrerne er sluppet løs igjen - her er bildene fra sesong 2

Fortidsfolk fortsetter å strømme til Bjørvika - nå er en ny sesong av «Beforeigners» klar.

Krista Kosonen som Alfhildr i den nye sesongen av «Beforeigners»

Kan Jack the Ripper ha fremvandret til nåtiden? Det blir spørsmålet for det umake detektivparet Lars og Alfhildr, når et brutalt drap starter den nye sesongen av HBO Nordic-suksessen «Beforeigners» – i Norge også kjent som «Fremvandrerne». Nå har HBO Nordic sluppet bilder og detaljer om den nye sesongen. I desember kommer «Beforeigners 2» på strømmetjenesten som snart skifter navn til HBO Max.

Den populære komikeren Herman Flesvig har en rolle i sesong 2.

Gullruten 2021: Herman Flesvig får prisen for beste humorprogram for NRK-serien «Førstegangstjenesten»

Konseptet for sci fi-serien er at mennesker fra ulike tidsepoker dukker opp i Bjørvika i Oslo, gjennom mystiske hull i tid og rom. Krista Kosonen og Nicolai Cleve Broch er tilbake i hovedrollene som fremvandrerkvinnen Alfhildr fra vikingtiden og detektiven Lars fra nåtiden. Olav den hellige spilt av Tobias Santelmann må tilpasse seg 2020-tallet i sesong 2.

Tobias Santelmann som en tidsforvirret Olav den hellige i «Beforeigners 2»

Seriens internasjonale potensial viser seg gjennom at handlingen i den nye sesongen har internasjonale forgreininger, og flere utenlandske skuespillere – bl.a britiske Billy Postletwaite («Chernobyl»), Ann Akin Jade Anouka («His Dark Materials»). Paul Kaye, kjent som Thoros fra «Game of Thrones», spiller også i sesong to, og er med på ett av bildene som er sluppet fra den nye sesongen.

Britiske Paul Kaye («Game of Thrones») spiller i den nye sesongen av norske «Beforeigners»

Svenske Hedda Stiernstedt har rollen som den mystiske Volven, som viser seg å sitte på kunnskap om Alfhildrs bakgrunn.

Hedda Stiernstedt som Volven i «Beforeigners 2»


Sesong en av «Beforeigners» ble en seersuksess for HBO Nordic i 2019, og var strømmetjenestens første norske originalproduksjon. Sesong to har fått refusjonsramme på 22 millioner kroner gjennom insentivordningen for film og tv.

Innspillingen av «Beforeigners 2» startet i oktober 2020, og ble fullført tross koronarestriksjoner og nedstengning i Oslo. Regissør også på sesong to er Jens Lien. Serien er skrevet av Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin, og produsert av Rubicon TV. Sesong to er på seks 45-minutters episoder.

Første sesong fikk karakteristikken «Helt fremragende» og karakter 6 av Dagsavisens TV-anmelder.