Kultur

LO varsler kraftig opptrapping av kulturstreiken

Dersom den tvungede meklingen 30. september ikke fører fram, vil LO Stat ta ut ytterligere 249 kulturansatte i streik.

Den 30. september vil konflikten ha vart i fire uker.

– Vi håper alltid på en løsning og jobber for å få arbeidsgiverne til å gå inn i reelle forhandlinger om kjønnsnøytrale og livsvarige pensjonsytelser. Vi har løsningen, men arbeidsgiverne nekter å lytte, sier Lise Olsen, nestleder i LO Stat og forhandlingsleder, i en pressemelding.

En opptrapping av streiken innebærer at ytterligere ni tas ut i streik ved Den Nationale Scene. 51 tas ut ved Den Norske Opera og Ballett, 16 ved Det Norske Teatret, 25 ved Nationaltheatret, 35 i Kilden-Kristiansand Symfoniorkester, og 26 ved Kilden Teater og Konserthus.

I tillegg tas 22 ut ved Trøndelag Teater, 16 ved Oslo Nye Teater, 14 ved Hålogaland Teater, 7 ved Teater Innlandet, 11 ved Carte Blanche, 5 ved Det Vestnorske Teateret og 12 ved Turneteatret i Trøndelag.

I alt vil dermed 805 kulturansatte være i streik fra 1. oktober dersom meklingen ikke fører fram.