Kultur

Emmy-prisutdelingen får kritikk på Twitter – «bare hvite skuespillere vant»

Nå hagler kritikken mot helgens Emmy-prisutdeling: Til tross for et nominasjonsfelt preget av mangfold, vanket det ikke en eneste større trofé til en ikke-hvit skuespiller.

Vant Emmy: Gjengen bak «Ted Lasso». Foto: AP

Hvite skuespillere kunne innkassere alle de 12 prisene i hovedrolle- og birollekategoriene, rapporterer nettstedet People.

– Så nå er vi tilbake til – der vi alltid vil være – #EmmysSo White», skrev Preston Mitchum, som er blant lederne i The Trevor Project, på Twitter i etterkant. Organisasjonen hjelper LHBT-ungdom som tenker på å ta sitt eget liv.

Hashtagen #EmmysSoWhite ble brukt på Twitter mer og mer etter hvert som prisutdelingen rullet i vei. Blant søndagens få ikke-hvite vinnere var RuPaul, som nå kan skilte med hele 11 Emmy-priser gjennom karrieren, og manusforfatteren Michaela Coel, som riktignok ble forbigått i skuespillerkategorien for innsatsen i sin egen serie «I May Destroy You».

Blant kommentarene som falt på Twitter var ifølge nettstedet:

«Emmy sa representasjon, men gjaldt det bare de nominerte?”, mens en annen bruker forklarte hvorfor folk reagerte slik: «Representasjon betyr noe, gjenkjennelse betyr noe, og det å bli anerkjent betyr noe. Pris etter pris går til hvite personer, mens personer med farge deler ut priser og klapper i bakgrunnen».

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen