Kultur

Gamle sanger, evig ung sanger

Willie Nelson opprettholder sitt forunderlige høye tempo, nå igjen med eldgamle jazzlåter som får ham til å høres evig ung ut.

5

Willie Nelson

That’s Life

Sony Legacy


Siden det er gått over et halvt år siden forrige album med Willie Nelson, så må vi ha med den vanlige standardvitsen om at vi begynte å bli bekymret for hvordan det går med 87-åringen. Men seriøst, det er fortsatt like utrolig hvordan han gir ut nye album i mye høyere tempo enn noen andre godt etablerte artister, uansett alder.

Denne gangen er det tilbake til fortida, i et sett gamle standardlåter. På omslaget er han malt under en vakker lysstolpe midt på natten, på en måte som vekker assosiasjoner til Frank Sinatras omslag på «In The Wee Small Hours In The Morning». Når Willie Nelson mot slutten av dette albumet også synger akkurat denne sangen skjønner vi at alt er godt gjennomtenkt.

Dette er altså både en hyllest til de gamle, gode sangene generelt, og Sinatra spesielt. «That’s Life» er med dette en oppfølger til «My Way»- albumet fra 2018. Og før noen begynner å mase om at Dylan allerede hadde gitt ut tre slike album årene i forveien skal vi minne om at det var Willie Nelsons «Stardust» fra 1978 som ga Dylan ideen en gang for lenge, lenge siden. «Stardust» er for øvrig Nelsons desidert mest populære album, så han har utvilsomt mange venner som setter pris på enda et slikt album.

Det er ikke sånn at vi trenger nye versjoner av «I’ve Got You Under My Skin» eller «Just In Time» hele tida, det blir bare ekstra fint når man får høre en av sine favorittsangere synge dem. Diana Kralls seneste album var det beste i denne sjangeren i fjor, og her er hun igjen i en duett i «I Won’t Dance».

Til tross for det høye tempoet i utgivelsene er dette ikke et hastverksarbeid. Sangene er arrangert med strykere og blåsere etter alle kunstens regler. Aller finest er det i sørgmodige «Cottage For Sale», i denne samlingens langsomste og mest ettertenksomme tempo. En annen sang er «You Make Me Feel So Young». Det er sikkert noen helt spesielle i livet hans han synger til, men vi kan også forestille oss at det er sangene i seg selv som får Willie Nelson til å føle seg ung – han overgår fortsatt de fleste i dette spillet.


Mer fra Dagsavisen