Kultur

Takeaway: Festmiddag à la korona

Det er mulig å feire med stil selv om det er pandemi.

6

Kreativ Catering

Mat 6

Meny 5

Veiledning 6

Prisnivå 5

Nettside: Kreativcatering.no

Bestilling: Amoi.no


Han er blid, mannen fra bestillingstjenesten Amoi som rekker oss posen på trappa vår. Skulle nesten tro han hadde smakt treretteren fra Kreativ Catering selv.

Over ett år inn i koronapandemien er det mange feiringer som er blitt avlyst eller nedskalert. 40-årsdagen som ble lagt på is. Bryllupet uten gjester. Navnefesten som ble avlyst. Men anledningene kommer jo, selv om stengte restauranter og restriksjoner på hvor mange som kan møtes, gjør det vanskelig å finne feststemningen.

Vi har godt nytt til dere som har noe å feire.

Hummersuppe og andebryst

Kreativ Catering høres kanskje uspennende ut. Men vi er glade vi sjekket hva de har å by på. Hør bare her: Kremet hummersuppe tilsmakt med konjakk og anis til forrett, rosastekt andebryst med potetkake, syltet rød delikatesseløk, shitakesopp, jordskokk, ertespirer og rødvinssaus til hovedrett og hjemmelaget sjokolademousse laget på valhronasjokolade til dessert.

Kreativ Catering har merket boksene med lapper som forteller hva alt er.

Bak det hverdagslige navnet Kreativ Catering finner vi kjøkkensjef Kasper Løkke-Larsen, som tidligere har jobbet på Statholdergaarden, BA53, Brasseri rivoli og Holmenkollen park. Hans kreative gjeng henter sopp, bær og ville vekster i skogen og sanker tang langs kysten. Under koronapandemien har de begynt å selge enkeltvise måltider gjennom Postens leveringstjeneste, Amoi, enten toretter, treretter eller tapas med dessert.

Godt merkede bokser

Opp på kjøkkenbenken løfter vi bokser, glass og poser som er godt merket med hva de inneholder. Det følger med et proft instruksjonsark hvor det til og med står noen setninger om matsikkerhet og at maten bør spises senest 48 timer etter levering. Det er veldig tillitvekkende.

Urtesalat med stangselleri til suppa.

Idet vi starter på forretten, setter vi sjokolademoussen på benken for at den skal bli romtemperert, som beskrevet. Så fordeler vi de ferdig oppdelte kamskjellene og stangselleristrimlene på to skåler, koker opp suppa, fordeler den i skålene, topper med urtesalat og sprinkler over noen grønne dråper, forsøksvis som de har gjort på bildet i instruksjonen. Vi har kjøpt inn hvitvinen Penna Lane Riesling Watervale 2019, i tråd med Kreativ Caterings vintips. Den passer veldig godt til suppa. En følelse av klassisk, eksklusiv restaurant skyller over oss.

– Dette minner om noe de kunne ha servert på Statholdergaarden, sier Løvinnen, uten ennå å ha fått med seg at kjøkkensjefen faktisk har bakgrunn derfra.

Forretten er hummersuppe med kamskjell.

Mat til å feire med

Til hovedretten skal vi sette to former inn i ovnen: Først potetkake, jordskokk og sopp, og deretter slår andebrystet følge. Kjøttet er allerede stekt og skal varmes. Sausen skal kokes opp. Vi skjenker instruksjonsskribenten en takknemlig tanke for at det står hvordan vi skal dandere alt dette på tallerkenen. Kjøttet har klart seg fint gjennom oppvarmingen – det er mørt og mykt. Og den smakfulle jordskokken! Og soppen! Og sausen! For hver nye smak kastes entusiastiske blikk over bordet. Det er dessuten nok saus også for den som vil ha mye. Rødvinen Guigal Gigondas er fløyelsmyk og et helt supert følge til anda. Vi må finne noe å feire! Dette er jo en festmiddag!

Festmiddag med andebryst.

Sjokolademoussen er nesten ferdig anrettet i glass. Den skal bare toppes med bjørnebær, noen stilker av den røde urten oxalis – også kjent som gjøksyre – og karamellisert, hvit sjokolade. Moussen har perfekt konsistens og rik sjokoladesmak. Den får en anelse syre fra gjøksyren og krunsj fra sjokoladen, og den blir så pen med toppingen. Drikkeanbefalingen er portvin eller tokaji, men vi har droppet vin til desserten. Vi er lykkelige nok som det er.

Sjokolademoussen har perfekt konsistens.

Dette er det nærmeste en restaurantopplevelse vi har hatt hjemme under koronaen. Kreativ Catering når helt til topps blant leverandørene av matkasser vi har testet til nå.Nyeste fra Dagsavisen.no: