Kultur

Hollywood-legenden Christopher Plummer er død

Den canadiske skuespilleren Christopher Plummer, kjent fra blant annet «Sound of Music», er død, ifølge Deadline Hollywood.

91-åringen døde fredag i sitt eget hjem i Connecticut, opplyser familien til nettstedet.

– Han var en nasjonalskatt, som satte stor pris på sine canadiske røtter. Han rørte alle hjertene våre gjennom sin kunst og menneskelighet, og hans legendariske liv vil bestå for alle fremtidige generasjoner, sier Plummers manager, Lou Pitt.

Les også: Dramatikeren Lars Norén døde av korona

«The Sound of Music»

Plummer ble født i Toronto i Canada og gjorde sin filmdebut i 1958 i Sidney Lumets «Stage Struck».

Deretter fulgte en lang og innholdsrik karriere i både film og teater. Plummer er kanskje aller mest kjent for sin rolle som kaptein Georg von Trapp i «The Sound of Music» i 1965.

På listen over filmer han medvirket i finner man både «Malcom X», «A beautiful mind» og «The Girl with the Dragon Tattoo».

Les også: Et spørsmål om ære

Vant Oscar

Plummer vant i 2011 en Oscar-pris for beste birolle i filmen «Beginners». Han er den eldste personen som er nominert til en Oscar-pris i skuespiller-kategoriene, etter at han som 88-åring ble nominert for birollen sin i «All the money in the world» i 2018.

Så sent som i 2019 spilte han i den kritikerroste «Knives Out», og hans aller siste film ble det amerikanske krigsdramaet «The Last Full Measure» samme år. (NTB)