Kultur

Men Clint'ern var ikke død

Mandag publiserte Radio France Internationale nekrologene til rundt 100 kjendiser - som fortsatt lever.

BBC skriver mandag ettermiddag om den uheldige glippen til den franske radiostasjonen, som fikk det til å se ut som om både dronning Elisabeth, Pelé, Clint Eastwood og Brigitte Bardot var døde, for å nevne noen.

Les også: Hva er humor? Han gir svaret i ny bok

Radio France Internationale (RFI) har gått ut med en offentlig unnskyldning til alle som har blitt berørt og/eller bekymret av nekrologene de la ut.

Radisostasjonen skriver at det hele skyldes et teknisk problem i forbindelse med flytting av nettsidene deres til et nytt «content management system».

Les også: Starter feministisk bokhandel

I likhet med mange andre større medier hadde RFI flerfoldige nekrologer til berømte mennesker liggende klare, slik at de kan publiseres fortest mulig når noen går bort. Det var rundt 100 slike som ble sluppet på nettet under flyttingen av nettsiden. Nekrologene ble samtidig sendt til samarbeidende søkemotorer som Google og Yahoo.

Andre kjente folk, som kunne lese sine egne nekrologer på nettet mandag, var blant andre Irans øverste leder Ayatollah Ali Khamenei, tidligere president i USA Jimmy Carter and Cubas Raul Castro.

Les også: TV-anmeldelse av «White Wall»: Famling i mørke

Mer fra Dagsavisen