Kultur

Springsteen på «Skavlan»: – Jeg er sikker. Trump vinner ikke denne gangen heller

Han gikk hardt ut på «Skavlan» foran forrige presidentvalg. Nå gjør Bruce Springsteen det igjen.

– At Donald Trump stiller til presidentvalg, er flaut for USA, sa Bruce Springsteen sist gang han var på Fredrik Skavlans talkshow. Det var foran det amerikanske presidentvalget i 2016.

Fire år etter er Springsteen igjen med på «Skavlan» og spår om presidentvalget. Episoden vises på svensk TV1 i kveld, og på norsk TV2 lørdag.

I dag gir Bruce Springsteen ut sitt nye album «Letter To You». På «Skavlan» forteller han blant annet om hvordan det er å jobbe med sine gamle venner i E Street Band etter 45 år, og savnet etter å spille live under koronapandemien.

– Covid gjør at vi ikke kan spille, og det er det jeg lever for, beklager Springsteen, som deltar i sendingen fra sitt hjemmestudio i New Jersey.

Fra kveldens «Skavlan» med Bruce Springsteen, Aksel Hennie og Laleh. Foto: Skjermdump

– Det er snart valg, og sist gang vi snakket sammen var like før det amerikanske valget i 2016. Da sa du at han kommer ikke til å vinne, minner Fredrik Skavlan om

– Jeg er sikker fortsatt. Han kommer ikke til å vinne denne gangen heller, svarer Bruce Springsteen med et smil.

– Jeg spår at Trump taper og at Joe Biden blir president, sier Springsteen.

Støttet Hillary

Foran det forrige presidentvalget spilte Bruce Springsteen foran 40.000 supportere på Hillary Clintons valgkampavslutning. Ved årets presidentvalg har Springsteen holdt en lavere profil, men har gitt Joe Biden og demokratene en valgkampvideo med sin 2002-låt «The Rising».

ANMELDELSE: Bruce Springsteen & The E Street Band «Letter To You»: Spilleglede til å ta og føle på (+)

Programleder Fredrik Skavlan påpeker at mange av Bruce Springsteens fans stemmer på Donald Trump.

– Ja, jeg kjenner mange som stemmer på Trump. I familien min er det folk som stemmer på Trump. Jeg har motorsykkelkamerater som stemmer på Trump, av forskjellige grunner, de fleste av dem dårlige, forteller Springsteen.

– Men hva skal jeg si, annet enn: Jeg tror flertallet av det amerikanske folket nå vil gjennomskue ham og stemme ham ut den 3. november, sier Springsteen på Skavlan-episoden.

Det nye albumet ble spilt inn i Springsteens hjemmestudio i New Jersey, med fullt E-Street Band, på fem dager.

I kveldens «Skavlan» deltar også bl.a Aksel Hennie, som forteller om sin rolle i den nye amerikanske thrilleren «The Doorman».

Les også: Donald Trump spilte Creedence på valgmøte. Det var et usedvanlig uheldig valg