Kultur

Høye besøkstall på nye Deichman i sommer

Antallet nye lånere vokser raskt, og nye Deichman i Bjørvika i Oslo har hatt svært gode besøkstall etter åpningen i sommer.

I juli og august 2019 hadde det gamle hovedbiblioteket på Hammersborg 49.000 besøk. I samme periode i 2020 hadde det nye hovedbiblioteket i Bjørvika 387.000 besøk, opplyser biblioteket i en pressemelding.

– Deichman Bjørvika har vist seg å være enormt populært i sommer. For å ivareta smittevernet slipper vi inn maks en tredel av det biblioteket egentlig har kapasitet for. Likevel ser vi altså at oslofolk strømmer til, sier biblioteksjef Knut Skansen.

Les også: Seriene som redder koronahøsten (Dagsavisen+)

Oslos nye hovedbibliotek åpnet 18. juni 2020. Utlånet fra Deichman Bjørvika i juli og august 2020 var også 74 prosent høyere enn fra det gamle hovedbiblioteket i samme periode i fjor.

I løpet av årets første måneder har til sammen 24.598 oslofolk skaffet seg bibliotekkort på Deichman. I 2019 var tallet 16.696.

Økningen i antall nyregistrerte lånere kommer til tross for at det gamle Deichman Hovedbiblioteket stengte i desember 2019 og at alle bibliotekene måtte holde koronastengt fra midten av mars til starten av juni 2020.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.