Kultur

Nå gir han seg som sjef for Kongsbergjazz

Han har gjort Kongsberg til Norges største jazzfestival. Nå slutter Kai Gustavsen som festivalsjef etter åtte år.

Åremålet hans går ut først i 2022. Likevel har Kai Gustavsen nå gitt beskjed om at han går av som sjef for Kongsberg Jazzfestival.

- Mitt andre åremål løper egentlig til juli 2022. Jeg velger likevel å gå av nå fordi jeg mener det er det beste tidspunktet for organisasjonen og min etterfølger. Som følge av korona er festivalen i 2021 er i stor grad ferdig booket. En ny festivalsjef kan derfor konsentrere det første året på å lære vår fantastiske organisasjon å kjenne, forteller Kai Gustavsen i pressemeldingen som Kongsberg Jazzfestival sendte ut i kveld.

Kai Gustavsen ledet Kongsberg Jazzfestival fram til å bli Norges største jazzfestival ved å passere Moldejazz i billettsalg. I 2019 solgte festivalen 32.000 billetter.

KONGSBERG JAZZFESTIVAL 2019: Stor suksess for Sigrid

I vår var Kongsberg blant de første store festivalene som avlyste på grunn av koronapandemien, før regjeringen hadde forlenget forbudet mot store publikumsarrangement ut sommeren.«Vi må ta høyde for risikoen ved å samle tusenvis av mennesker til et så stort arrangement. Vi har et ansvar overfor alle involverte i Kongsberg Jazzfestival å opptre som en ansvarlig samfunnsaktør», het det i begrunnelsen fra festivalstyret, som 6. april annonserte at årets festival ble avlyst. De fleste arrangementene for sommerens Kongsbergjazz er blitt flyttet til 2021.

 Les også: - Mange festivaler kan gå dukken

– Det ble litt brått. Men nå som sommeren kom, innså jeg at skulle vi få utlyst stillingen, var det best å slutte nå. Det ville uansett vært over etter neste års festival. For hele organisasjonens del var det et bedre tidspunkt å gå av nå. Men det er klart det er synd å slutte uten å få gjennomført årets festival, sier Kai Gustavsen til Dagsavisen.

KONGSBERG JAZZFESTIVAL 2019: Lauryn Hill - en fin revansj

Kongsbergjazz har de siste årene markert seg i den norske festivaltoppen med sin blanding av store utendørskonserter med populære artister som Kygo, Stevie Wonder og Madrugada, og et sterkt jazzprogram på byens klubbscener.

KONGSBERG JAZZFESTIVAL 2019: Supergrupper i sterk jazzstart

– Jeg er stolt av det vi har fått til på disse åtte årene. Vi har gått fra 9.0000 til nesten 40.000 solgte billetter i året, sier Kai Gustavsen til Dagsavisen.

Mer fra Dagsavisen