Kultur

Oslo-kino åpner igjen etter koronakrisen

Oslo-kinoen Ringen på Grünerløkka åpner igjen fredag 8. mai med maks 50 publikum på hver forestilling. Helga etter kommer elleve kinoer etter over hele landet.

Siden 12. mars har alle kinolokalene vært stengt på grunn av koronasituasjonen. Torsdag kom klarsignalet om at kinoer og teatre står fritt til å åpne igjen fra 7. mai for inntil 50 personer.

Les også: Stor samleoversikt: Her er alle Dagsavisens tips til gode filmer, bøker, TV-serier, teaterstykker

Nordisk Film Kino åpner altså Oslo-kinoen Ringen først om en snau uke. De neste elleve kommer helgen. Det er kinoene i Asker, Askim, Colosseum i Oslo, Halden, Horten, Hønefoss, Tønsberg (Kilden), Kristiansund, Lagunen i Bergen, Verdal og Vika i Oslo.

Les også: Alkoholserveringen i Oslo åpner 6. mai

Program

Administrerende direktør Jannicke Haugen i Nordisk Film Kino i Norge bekrefter overfor NTB at de får en utfordring med programmet, i og med at det er få premierer så lenge usikkerheten varer.

– Vi jobber med å sette opp program nå. Vi setter opp mange filmer som gikk da vi stengte, og gamle familiefilmer, sier hun.

Haugen tror likevel folk kommer tilbake til kinoene, selv om de ikke har nye filmer på programmet.

– Folk vil ut på kino og samles i det kollektive rom. Det er mange som ikke har sett Parasitt eller Joker ennå, sier hun. (NTB)

Mer fra Dagsavisen