Kultur

Hele teateret satt i karantene

En ansatt ved Oslo Nye Teater er koronasmittet, noe som har satt hele teateret i karantene i 14 dager. – Hele teateret styres nå fra våre hjemmekontorer, sier direktør Jan Beckmann.

– Vi har det etter forholdene bra, men dette er selvsagt en utrolig krevende tid for oss alle, sier Oslo Nye Teaters administrerende direktør Jan Beckmann til Dagsavisen.

Han styrer nå teateret hjemmefra. Hele teateret ble torsdag satt i en 14 dagers karantene fordi en ansatt er påvist smittet av korona. Den ansatte skal ikke hatt kontakt med publikum, heter det i en pressemelding fra Oslo Nye Teater. Teateret er selvsagt også stengt for publikum.

– Det er bedriftshelsetjenesten vår som har satt oss alle i karantene. Vi har hatt stor glede av deres faglige råd i denne tida, sier Beckmann.

– Vi har også en god organisasjon og flotte ansatte som stiller opp for teateret, og som prøver å være konstruktive, sier direktøren.

Økonomibekymringer

Men teaterets økonomi er en annen skål. Oslo Nye Teater er eid av Oslo kommune, der nærmere 35 prosent av inntektene kommer fra billettsalg og servering.

– Vi vet kulturministeren har varslet en tiltakspakke til de statsstøttede teatrene, men vi er jo en i særstilling, siden vi er kommunalt eid, sier Beckmann.

– Vi har god kontakt med kommunen, men det er for tidlig å si hva som skjer der. Det blir nok en dialog etter hvert om eventuelle nødvendige tiltak. Vi får driftsstøtte, men vi har en høy egenandel av inntekter i forhold til andre teatre, sier han.

– Hittil har vi ikke tenkt så mye på de pengene, så jeg kan ikke si at bekymringene har slått inn ennå. Vi har hatt nok med å håndtere våre ansatte og selvsagt publikum riktig i denne smittesituasjonen, sier Beckmann, som innrømmer at det var store forventninger til det som skulle bli den store musikalvåren 2020, med «Så som i himmelen» som det store trekkplasteret. Men som alle andre er Ole Nye satt helt ut av spill på ubestemt tid, med alle ansatte i karantene.

Les også :Anmeldelse «Så som i himmelen»: Trykker på alle de riktige knappene

– Foreløpig er det snakk om 14 dager, men vi vet jo ikke hvor lenge dette vil vare. Vi opplever heldigvis stor forståelse fra vårt publikum, sier Beckmann.

Tvi-tvi

Alle forestillinger og arrangementer er avlyst ut april, etter anbefalinger fra Folkehelseinstituttet. «Teatret har et generelt samfunnsansvar for å gjøre hva vi kan for å hindre smitte», skriver teateret i en pressemelding. «Arrangementer som samler mange mennesker, samt bruk av offentlig kommunikasjon til og fra arrangementet gir grunnlag for stor smittespredning», stårdet videre. Oslo Nye ber publikum om å ta vare på sine billetter og avvente situasjonen.

– Vi har trua, som det heter på teaterspråket, avslutter Beckmann, og legger til:

– Vi får også si tvi-tvi til oss alle.

Mer fra Dagsavisen