Kultur

Discovery reagerer på Abid Raja-utspill om utenlandsk spillreklame

Kulturminister Abid Raja og regjeringen vil forby utenlandsk spillreklame på TV. Mens Discovery reagerer, lover Arbeiderpartiet full støtte til forslaget.

Da regjeringen fredag la fram en endring i kringkastingsloven, kom det fram at de ønsker å stanse spillreklame som sendes på norske kanaler fra utlandet, skriver Aftenposten.

Forslaget åpner for at Medietilsynet kan pålegge norske TV-distributører og internettleverandører å hindre eller vanskeliggjøre tilgang til ulovlig markedsføring.

Dette kan få betydelige konsekvenser for Discovery og Nent-gruppen, ettersom de tjener mye penger på nettopp den type reklame under sine sportssendinger.

– Nå setter vi en stopper for dette og håper det vil være billigere å kjøpe rettighetene til sport, slik at man kanskje får se det på andre TV-kanaler også, eller på de samme kanalene uten at man må betale så mye for det, sa kulturminister Abid Raja til TV 2 nylig.

– Grenseløst naivt

Dette får Discovery til å reagere.

– Det er nesten så man ikke tror det man hører. Det er også grenseløst naivt. Tror ministeren at det er inntektene fra spillreklame som har finansiert våre rettigheter til OL og eliteserien? Det kan i så fall avkreftes, sier TV-selskapets kommunikasjonssjef Espen Skoland til Aftenposten.

Raja svarer at han opplever Skolands utspill som litt pussig.

– De samme inntektene som Discovery har hevdet har vært helt avgjørende for at de skal kunne finansiere norskprodusert TV-innhold, er plutselig ikke relevant når det er snakk om milliardbeløp for diverse sportsrettigheter? spør Raja retorisk.

Les også: Eliteserien på spill

Full støtte fra Ap

Arbeiderpartiets Trond Giske, som sitter familie- og kulturkomiteen, sier at partiet vil gi full støtte og dermed sikre at forslaget får flertall i Stortinget.

– Vi ønsker å begrense spillene av hensyn til de som er avhengige. De utenlandske aktørene er aggressive med å reklamere, for eksempel med å tilby rimelige startpakker for folk som er i faresonen, sier Giske til NTB.

Han er også opptatt av å sikre at en del av pengene som kommer inn fra spill, kommer norsk frivillighet til gode, slik det gjør gjennom Norsk Tipping i dag.

– De utenlandske spillene gir oss null tilbake, sier han. (NTB)

Les også: Regjeringen vil forby TV-reklame for utenlandske pengespill

Mer fra Dagsavisen