Kultur

Da Morten Harket vant tequilakonkurransen mot Bjørn Eidsvåg

Hva skjedde den første gangen Morten Harket drakk seg skikkelig full? Både Morten Harket og Bjørn Eidsvåg forteller om samme episode i sine nye bøker. Men Bjørn Eidsvåg går lengst.

Morten Harket har vært skikkelig full bare én gang, sier han i ny bok. Og det var sammen med Bjørn Eidsvåg, som forteller hele historien i sin kommende bok.

«Ordentlig full har jeg faktisk bare vært én gang» sier Morten Harket til journalist Ørjan Nilsson, i den nye boka «Hjemkomst: Morten Harket 1993-1998», som omhandler Morten Harkets første periode som soloartist.

Harket forteller videre: «Det var under en form for ledelse, eller i ledtog om du vil, av to kandidater som igjen var fullere enn meg – Bjørn Eidsvåg og Magne Furuholmen. De hadde lovet hverandre at når de møttes en gang, så skulle de drikke hverandre under bordet. Og jeg kom i klem mellom de to».

Les også: Et endelig farvel med tåkepratet - anmeldelse «Hjemkomst» (+)  

Her stopper historien i Morten Harkets bok, som ble utgitt idag.

Mandag til uka lanserer Bjørn Eidsvåg sin selvbiografi, kalt «Tro og trass» og er skrevet av Eidsvåg selv.

Her forteller han hele historien, om da Morten Harket, Magne Furuholmen og Eidsvåg hadde det han kaller «en durabelig fest hjemme i Magnes leilighet i London», som endte med alle tre i senga sammen.

Eidsvåg og Furuholmen hadde sammen bestemt seg for å skjenke Harket full på tequila. «Morten er en konkurransemann av rang, så vi inviterte til slammers-konkurranse», forteller Eidsvåg i boka. De serverte Harket tequila slammers, der man heller tequila i et glass sammen med brus, vanligvis Sprite, dunker drinken i bordet så det bruser, og drikker på styrten.

Les også: Bjørn Eidsvåg skriver bok om sitt liv

«Nå skulle vi altså se hvem som klarte å helle i seg flest slike. Dette syntes Morten var gøy. Han slo oss ned i støvlene og hevdet at han ikke kjente noe; han følte seg helt edru» skriver Eidsvåg. Men da Harket reiste seg, opp gikk det galt:

«Så skulle han på toalettet, reiste seg og gikk bums i bakken. Han krøp inn på toalettet. Vi drakk vann resten av kvelden og fikk ganske snart Morten i seng».

«Han og jeg skulle dele en raus dobbeltseng. Etter en stund gikk Magne og jeg også til køys. Jeg la meg helt ut på kanten av senga, i god avstand til Morten».

«Da Magne vekket oss dagen derpå, lå vi i skje og Morten hadde lagt armen sin rundt meg. I rein panikk spratt vi begge to ut av senga i en farlig fart», forteller Bjørn Eidsvåg.

Bjørn Eidsvåg drar på høstturne sammen med Sigvart Dagsland, med start i Bodø 8. oktober.

a-ha starter sin «Hunting High And Low Live in Concert»-turne i Dublin 29. oktober. Turneen fortsetter gjennom Europa via Russland, og starter igjen i Trondheim Spektrum 7. februar, før bandet fortsetter til De Arabiske Emirater, Sør-Afrika, Australia, New Zealand og Japan.

Bjørn Eidsvågs bok «Tro og trass: Min vei, mine valg» lanseres mandag på Litteraturhuset i Oslo, med minikonsert og signering.